Δύο ακόμα μετάλλια (και με ένα τρίτο να… ψήνεται) για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Αϊρες.

Ο Σάββας Θώμογλου με εκπληκτική κούρσα – την καλύτερη της ζωής του ώς τώρα – κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο, ενώ ακολούθησε το χάλκινο μετάλλιο της Αντωνίας Σακελλαρίδου στον μεικτό ομαδικό αγώνα της γυμναστικής όπου αγωνίστηκε με την ομάδα Οκσάνα Τσουσοβίτινα, καθώς καθεμία από τις μεικτές ομάδες είχαν ονόματα μεγάλων γυμναστριών.

Αγκαλιά με το χρυσό μετάλλιο βρίσκεται ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης στην ιστιοσανίδα. Συνεπώς το πρώτο (και μάλιστα χρυσό) μετάλλιο της ελληνικής αποστολής από τα κορίτσια της κωπηλασίας έφερε γούρι σε όλη την ομάδα, καθώς από εκεί και έπειτα άρχισε η συγκομιδή.

«Ηταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, γιατί έχουμε συνηθίσει να κάνουμε δύο χιλιόμετρα και τώρα ήταν μόνο 500 μέτρα και από την αρχή μέχρι το τέλος έπρεπε να δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας» τόνισε η εκ των χρυσών ολυμπιονικών μας Μαρία Κυρίδου, ενώ η συναθλήτριά της Χριστίνα Μπούρμπου πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Σηκώσαμε και πάλι ψηλά την ελληνική σημαία και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες γι’ αυτό. Το πιο μεγάλο μου όνειρο ήταν αυτό το μετάλλιο που ήθελα να πάρω από τότε που ξεκίνησα την κωπηλασία. Είναι τιμή μας που εκπροσωπούμε τη χώρα μας σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και είμαστε πολύ περήφανες γι’ αυτό».

Η Φανή Τζέλη, που πήρε το επόμενο μετάλλιο (χάλκινο) στο τάε κβον ντο, τόνισε: «Η χαρά είναι μεγάλη και πλέον θέλω να έχω την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους μεγάλους Ολυμπιακούς Αγώνες».