Οι αρχαίοι Ελληνες έλεγαν «ου παντός πλειν ες Κόρινθον» και ο μπασκετικός Ολυμπιακός ενώ πλέει παντού, εσχάτως ναυαγεί στα περίχωρα της Μόσχας! Οι Πειραιώτες θα λανσάρουν απόψε (20.00) για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή σκηνή το καινούργιο look τους με την προσδοκία να μην τους το στραπατσάρει η Χίμκι, όπως συνέβη δυο φορές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να υποστούν δυο από τις βαρύτερες ήττες στην ιστορία τους: με 98-66 στις 31 Μαρτίου του 2016, όταν στον πάγκο της ρωσικής ομάδας καθόταν ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς και με 82-54 στις 18 Ιανουαρίου του 2018, με θύτη τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Σέβομαι πολύ και τη Χίμκι και τον Μπαρτζώκα, που είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και έχει οδηγήσει κιόλας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας» σχολίασε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής θα βρει απέναντί του τον πιο ακριβοπληρωμένο ευρωπαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών εκτός ΝΒΑ (Αλεξέι Σβεντ, ετήσιο συμβόλαιο 4.000.000 ευρώ) και παίκτες που είχε κοουτσάρει στην εθνική ομάδα της Ρωσίας, ενώ ελπίζει να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος τέθηκε νοκάουτ λόγω οστικού οιδήματος πριν από τρεις εβδομάδες, αλλά ακολούθησε την αποστολή στη Μόσχα.

Αμοιβαίος σεβασμός

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την καινούργια φιλοσοφία του Ολυμπιακού, που με την έλευση του Μπλατ παίζει πιο γρήγορα και επιθετικά» επισήμανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος βεβαίως αναφέρθηκε και στο κόκκινο παρελθόν του. «Θυμάμαι πάντοτε γλυκά τη θητεία μου στον Ολυμπιακό. Πέρασα πάνω από δυο χρόνια σε αυτή την ομάδα και κατακτήσαμε την Euroleague και το Διηπειρωτικό. Εχω καλά αισθήματα για όλους και παραμένουμε φίλοι».

Μεγάλη συγκίνηση αναμένεται στην παρουσίαση των ομάδων, καθώς οι παίκτες της Χίμκι θα φορούν μπλουζάκια που θα φέρουν το όνομα του Τάιλερ Χάνεϊκατ, του πρώην παίκτη τους που έχασε τόσο άδοξα τη ζωή του το καλοκαίρι στις ΗΠΑ.

«Το χειρότερο γήπεδο μπάσκετ της Ευρώπης»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου, αν και Ισπανός, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το γήπεδο της Μπαρτσελόνα «το χειρότερο της Ευρώπης», προσθέτοντας μάλιστα ότι πρέπει να φύγει από τη σκιά της ποδοσφαιρικής ομάδας.