Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να μπει σε μια νέα εποχή με την είσοδο του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ. Μια είσοδος που σε πρώτη φάση και αν τηρηθούν όσα ειπώθηκαν μεταξύ Αλαφούζου και ταϊλανδού επιχειρηματία θα αφορά το 50% των μετοχών, με τον Mr ΣΚΑΪ να αφήνει ανοιχτή την πόρτα και για άλλους επιχειρηματίες προκειμένου να μπουν στη μετοχική σύνθεση.

Εκτός από τον Παϊρότζ και παρά τη φημολογία που υπήρξε όλους τους προηγούμενους μήνες, άλλοι επενδυτές από το εξωτερικό δεν υπάρχουν στο προσκήνιο. Και ο μοναδικός που έχει στο μυαλό του ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του δεν βγάζει από το δικό του κάδρο την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάντα με την προοπτική όμως που γνωρίζουν όλοι και την οποία δεν έχει κρύψει ούτε ο ίδιος. Να προχωρήσει το Athens Alive και η μεγάλη επένδυση που θέλει να κάνει μαζί με τους ξένους επενδυτές.

Ο ισχυρός άνδρας ΚΑΕ και Ερασιτέχνη σε ακόμα μία επίσημη τοποθέτησή του, μιλώντας χθες σε Μέσο του Ισραήλ με αφορμή την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τόνισε ξανά πως δεν βγάζει από το μυαλό του τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως θα σκεφτεί να μπει στην ΠΑΕ μονάχα αν προχωρήσει το πρότζεκτ του Athens Alive.

«Plan B» για Λεωφόρο

«Είμαι μεγάλος φίλος του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες ανέλαβα τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στον οποίο υπάρχουν 22 τμήματα. Δεν θεωρώ πως το μοντέλο με έναν επιχειρηματία που επενδύει παντού είναι πλέον εφικτό, με αυτά τα μεγάλα μπάτζετ. Νομίζω πως για μια ομάδα, ειδικά σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει πολύ κόσμο, όλα πρέπει να είναι κάτω από την ίδια στέγη», ανέφερε ο Γιαννακόπουλος και μίλησε για την πορεία του πρότζεκτ και τις επαφές με την κυβέρνηση. «Είμαστε στην μέση της διαδικασίας ενός πρότζεκτ, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, για κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα μεγάλο συγκρότημα για όλο τον Παναθηναϊκό. Αν προχωρήσει, τότε ναι, σίγουρα θα σκεφτώ να μπω στην ποδοσφαιρική ομάδα. Ομως, όχι προς το παρόν».

Αργότερα, ο κ. Γιαννακόπουλος υποστήριξε, αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα: «Το Athens Alive προχωρά με βάση το σχέδιό μας. Αν δεν συμβεί αυτό, υπάρχει πάντα ένα Plan B που είναι η ανακατασκευή της Λεωφόρου σε γήπεδο μπάσκετ και state of art εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα»

Φυσικά, το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν περνάει απαρατήρητο και δεν… σβήνεται από το μυαλό τόσο του Γιάννη Αλαφούζου, όσο και του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Στη συνδιοίκηση που πάει να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος και για… τρίτο πρόσωπο, αφού κανείς εκ των Αλαφούζου και Παϊρότζ δεν θα έλεγε όχι στον Γιαννακόπουλο και δη στο Athens Alive.

Ούτε ο Αλαφούζος, που μοιάζει πλέον περισσότερο διαλλακτικός σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γιαννακόπουλο, ούτε ο Παϊρότζ, αν έρθει η κοινοπραξία του Athens Alive και μπει σε συζητήσεις, είτε για συνεργασία στο γηπεδικό ζήτημα, είτε για αγορά της ΠΑΕ από τον Ταϊλανδό. Αλλωστε ο Παϊρότζ έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιες δουλειές, με πιο φανταχτερή αυτή της Μάντσεστερ Σίτι. Να παίρνει, δηλαδή, υπό τον έλεγχό του ιστορικούς συλλόγους και λίγους μήνες μετά να τους πουλάει σε καλύτερη τιμή.

Εν αναμονή

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει την ενημέρωση πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπουν χρήματα από την πλευρά της Pan Asia, ωστόσο χθες δεν υπήρξε κάποια κίνηση. Σαφώς και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη η… μεταφορά ενός εκατομμυρίου ευρώ και δεν αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού. Ο Αλαφούζος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα από την Αμερική όπου βρισκόταν (πετούσε χθες το βράδυ) και σκοπεύει να τρέξει τις διαδικασίες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός του Σαββατοκύριακου να έρθει εκ νέου στην Ελλάδα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ενώ είναι πιθανό το επόμενο Σάββατο στο ματς με τον Πανιώνιο να εμφανιστεί για δεύτερη φορά στο ΟΑΚΑ μαζί με συνεργάτες του, συμπεριλαμβανομένου και του Αβραάμ Γκραντ.

Και «μικροί» στην προπόνηση

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έγινε η χθεσινή προπόνηση, με πολλά παιδιά από τις μικρότερες ομάδες να λαμβάνουν μέρος σε αυτή. Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν και σήμερα οι Γιόχανσον, Κάτσε, Μουνιέ, Στάικος, αποφόρτιση έκανε ο Δώνης.