Τις διακρίνουν η επιμονή και η εργατικότητα. Λειτουργούν με ακεραιότητα και πιστεύουν στις προσωπικές αξίες, οι οποίες αποτελούν για αυτές οδηγό στη λήψη των επιχειρηματικών αποφάσεων. Πρόκειται για τις γυναίκες – ηγέτες που κρατούν το τιμόνι ελληνικών επιχειρήσεων και οι οποίες παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πάντα τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες συναδέλφους τους καταφέρνουν τελικά και φτάνουν στην κορυφή.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε για 7η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα», την οποία προδημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» και περιλαμβάνεται στην έκδοση «Leading Women in Business», η οποία θα διανεμηθεί με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στις 20 Οκτωβρίου 2018.

Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση των βασικών χαρακτηριστικών που διακρίνουν τις γυναίκες επιχειρηματίες – ανώτατα στελέχη, τα οποία τις οδήγησαν στην κορυφή της ιεραρχίας, αλλά και η αποτύπωση των κινήτρων που οδήγησε τις γυναίκες να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και την καριέρα σε ανώτατο επίπεδο, καθώς και οι παράγοντες που συνέβαλαν στην επαγγελματική τους καταξίωση, όπως και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της επαγγελματικής τους εξέλιξης.

 

Επίμονες και εργατικές

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στις 1.100 μεγαλύτερες εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες και βάσει του κύκλου εργασιών (2016-2017) περιλαμβάνονται μεταξύ των 500 κορυφαίων εταιρειών, οι 8 στις 10 γυναίκες – ανώτατα στελέχη έχουν μετοχική σχέση με την εταιρεία που διευθύνουν, μόλις για το 4% οι ετήσιες απολαβές ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ, ενώ το 97% διευθύνει εταιρείες με λιγότερους από 250 εργαζομένους.

Στο ερώτημα σχετικά με το πόσες ώρες οι γυναίκες – ανώτατα στελέχη απασχολούνται κατά μέσο όρο ημερησίως στην εταιρεία τους, διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη πλειονότητα εργάζεται πέραν του καθιερωμένου οκταώρου, ενώ το 35% παραμένει στο γραφείο παραπάνω από 10 ώρες.

Xαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 4% εργάζεται λιγότερες από 8 ώρες. Το εύρημα αυτό έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι η επιμονή και η εργατικότητα των γυναικών κατέλαβαν ποσοστό 55% των απαντήσεων στην ερώτηση που αφορά τα κυριότερα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τις γυναίκες – ανώτατα στελέχη.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΣΤΑ «ΝΕΑ»

«Σταδιακή βελτίωση της θέσης των γυναικών ανώτατων στελεχών»

Ενδυναμώνεται η διείσδυση των γυναικών στις ανώτερες βαθμίδες της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, επιβεβαιώνοντας τη σταδιακά αυξανόμενη αποδοχή τους στις διοικήσεις των επιχειρήσεων. Ετσι, 6.594 εταιρείες έχουν στο τιμόνι τους γυναίκες (ποσοστό 24,2% επί συνόλου 27.267 εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμό τη χρήση 2016), μερίδιο αυξημένο σε σχέση με την περσινή μελέτη (23,6%).

Βασικό χαρακτηριστικό της γυναικείας παρουσίας στο τιμόνι των επιχειρήσεων είναι ότι αυτή εντοπίζεται κυρίως σε εταιρείες μικρότερου μεγέθους. Ετσι, συναντάμε γυναίκες στην κορυφή στο 26% του συνόλου των πολύ μικρών εταιρειών (με κύκλο εργασιών <2 εκατ. ευρώ), ενώ στις μεγάλου μεγέθους εταιρείες (>50 εκατ. ευρώ) το ποσοστό των γυναικών που διοικούν περιορίζεται σε 13%.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής παρουσίασαν πολύ καλύτερες επιδόσεις κερδοφορίας σε σύγκριση με το σύνολο των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το 2016 πέτυχαν ένα περιθώριο μεικτού κέρδους 28,1%, έναντι αντίστοιχου δείκτη 23,6% του συνόλου των εταιρειών και περιθώριο καθαρού κέρδους 4,7% έναντι αντίστοιχου 2,8% για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Με βάση τα ευρήματα πρωτογενούς έρευνας σε 1.100 μεγαλύτερες εταιρείες με γυναίκες επικεφαλής, διαπιστώθηκε ότι αυτές είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, αφού το 83% κατέχει πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εξ αυτών το 35% κατέχει και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Οι γυναίκες επικεφαλής εργάζονται σκληρά, δεδομένου ότι το 96% εξ αυτών απασχολούνται πέραν του καθιερωμένου ωραρίου, ενώ παράλληλα έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις. Επίσης, θεωρούν ότι υπερτερούν των ανδρών στον τομέα της καλύτερης κατανόησης συναδέλφων, στις επικοινωνιακές δεξιότητες και στο επίπεδο της διορατικότητας. Οι γονείς θεωρούν ότι αποτέλεσαν το σημαντικότερο πρότυπό τους στην επαγγελματική τους διαδρομή.

Επιπλέον, δείχνουν επιμονή και εργατικότητα, ενώ θεωρούν σημαντικότερη ανταμοιβή τους την προσωπική ανάπτυξη (73%), καθώς και την καταξίωση και αναγνώρισή τους στο επαγγελματικό περιβάλλον(61%). Παράλληλα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό θεωρούν ότι ο βασικότερος παράγοντας που οδηγεί στην καταξίωση είναι οι ηγετικές τους ικανότητες (78%) και η ισχυρή επιθυμία για επιτυχία και πραγματοποίηση καριέρας (83%).

Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν τις δυνατότητες των γυναικών και συνεπώς τόσο η πολιτεία όσο και οι επιχειρήσεις οφείλουν να αξιοποιήσουν περισσότερο το πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται γυναίκες.