Εξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα δεν είναι πολλές αλλά δεν είναι και λίγες. Είναι το 20% της σεζόν. Είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω, τρεις είναι οι ομάδες που δικαιούνται να έχουν ένα χαμόγελο μία πιθαμή: ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός. Οι μοναδικές που διατηρούν το αήττητο. Στη δεύτερη τριάδα, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Αρης, δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι αλλά έχουν σοβαρούς λόγους να αισιοδοξούν. Αν μιλήσουμε για εκπλήξεις, η κουβέντα θα πάει σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Αν μιλήσουμε για προπονητές, την παράσταση κλέβει η τριάδα Δώνης – Κάναντι – Λουτσέσκου. Στο κάδρο μπαίνει σίγουρα και Μαρτίνς (φωτογραφία δεξιά). Στα δύο ντέρμπι που έπαιξε ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τις λεπτομέρειες. Το να φτιάξεις όμως μία τόσο καλή ομάδα από το μηδέν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Το ίδιο ισχύει και για τον Πάκο Ερέρα του Αρη των 18 μεταγραφών.

Σφραγίδα

Μιλάμε για πρωτάθλημα προπονητών. Με τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να έχουν τη σφραγίδα των τεχνικών τους. Λουτσέσκου – Κάναντι με φόρα από πέρυσι. Ο Ουζουνίδης να θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ΑΕΚ. Ο Δώνης να παρουσιάζει αυτόν τον εκπληκτικό Παναθηναϊκό. Μαρτίνς και Ερέρα να χτίζουν με επιτυχία καινούργιες ομάδες. Αν μιλήσουμε για ποδοσφαιριστές, οι προβολείς έχουν πέσει και στους ωραίους και στους μοιραίους. Ο Πρίγιοβιτς (φωτογραφία κάτω) με δύο καψούλια καθάρισε το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Φορτούνης, την Κυριακή, στο ΟΑΚΑ πέτυχε ίσως το γκολ της χρονιάς. Αστέρια που λάμπουν οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης. Την παράσταση ωστόσο έκλεψε το γκολ που δεν έβαλε ο Φετφατζίδης. Οπως και το διπλό τσαφ των Γιαννιώτη – Βούκοβιτς με τον ΠΑΟΚ. Στο άλογο καβάλα είναι ο ΠΑΟΚ. Εβγαλε τα δύο ντέρμπι και κάλυψε το χάντικαπ των -2 βαθμών.

Αλατοπίπερο

Ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Στο πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει ξεμπουκώσει. Δεν εντυπωσιάζει και στα στατιστικά συμβαίνει το οξύμωρο, να έχει αρνητικό συντελεστή τελικών προσπαθειών. Με 56 υπέρ και 68 κατά. Οταν ο Ολυμπιακός έχει 94 τελικές και η ΑΕΚ 82. Παίρνει όμως αποτελέσματα και έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης, καθώς δεν έχει πάρει ακόμα βοήθειες από τις μεταγραφές. Στην κορυφή και ο Ατρόμητος που επαναλαμβάνει την περσινή εκκίνηση. Σε ρόλο Ουάρντα ο επίσης δανεικός από τον ΠΑΟΚ Ευθύμης Κουλούρης με τέσσερα γκολ. Η νεανική ομάδα (από τη μέση και μπροστά) που παρουσιάζει ο Γιώργος Δώνης είναι το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Μία ομάδα που τρέχει, παίζει καλό ποδόσφαιρο και κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι πίστες που έχουν διανύσει οι ομάδες δεν έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.

Ταυτότητα

Η διάταξη της κλήρωσης φέρνει τις ομάδες να παίζουν με τους τρεις διεκδικητές τίτλου. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ κατά σειρά. Ολες οι άλλες ομάδες που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Ατρόμητος, Αρης, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Παναιτωλικός δεν έχουν βρει ακόμα μπροστά τους αυτή τη τριάδα. Σε αντίθεση με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Που λόγω προγράμματος έχουν μείνει πίσω. Οταν μάλιστα μετά την τριάδα της φωτιάς ακολουθούν Αρης, Παναθηναϊκός. Μαζί, στην τρίτη θέση ΑΕΚ, Ολυμπιακός. Ξαναλέω δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Μία κατά 90% καινούργια ομάδα, με προπονητή που δουλεύει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του. Με μόλις 12 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, να αποκτά σιγά σιγά ταυτότητα. Η επιλογή του προπονητή σε σταθερό σχήμα είναι απόλυτα λογική. Προκειμένου να κατακτηθεί η ομοιογένεια. Στα ντέρμπι δεν τον ήθελε η μπάλα, αλλά πρέπει να βρει λύση στο σκοράρισμα.

Θέματα

Το ρόστερ είναι γεμάτο και ποιοτικό κι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δικά τους εσωτερικά θέματα. Εχασαν βασικά στελέχη της περσινής ομάδας, ενώ παρά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν ανάλογες οι μεταγραφικές κινήσεις. Οι αλλεπάλληλοι μυϊκοί τραυματισμοί δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχική ενδεκάδα με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ούτε ένας από τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Παρά ταύτα, η εικόνα της ΑΕΚ στο γήπεδο δεν είναι κακή. Ευελπιστεί να βελτιωθεί όταν επανέλθουν οι τραυματίες. Καινούργια ομάδα και ο Αρης. Δύο γκολ έχει δεχθεί, δύο ήττες έκανε. Αστέρας Τρίπολης και Πανιώνιος έχουν αδικηθεί από το δύσκολο πρόγραμμα. Είναι δεδομένο ότι στην πορεία θα ανεβούν βαθμολογικά. Οι άλλες οκτώ ομάδες έχουν ως βασικό στόχο να μείνουν στην κατηγορία.

Μαντάρα

Σε δυσκολότερη θέση οι τέσσερις τελευταίοι: Απόλλωνας, ΟΦΗ, Λαμία, Λεβαδειακός. Καλύτερα δείγματα έχουν δώσει Λάρισα, Παναιτωλικός. Στην Ξάνθη υπερτερούν σε εμπειρία. Εγκαιρα αναμένεται ότι θα σωθούν τα Γιάννινα. Αλυτο το θέμα διαιτησία. Οι ντόπιοι τα κάνουν μαντάρα, ενώ η επιλογή να φέρουν στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός τον γνωστό στον Τριτσώνη, Κριστόφερσεν, κλόνισε και την αξιοπιστία των ξένων.