«Φάκελος» ΠΑΟΚ έχει ανοίξει στον Αρη, καθώς με την επιστροφή στο πρωτάθλημα υπάρχει το μεταξύ τους ντέρμπι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Πάκο Ερέρα περιμένει σήμερα τους παίκτες για την έναρξη της προετοιμασίας (μετά το διήμερο ρεπό) κι αυτό που έχει πρώτα απ’ όλα στο μυαλό του είναι πώς θα παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο ετοιμοπόλεμοι για το ματς της 7ης αγωνιστικής. Παράλληλα περιμένει να διαπιστωθεί και η κατάσταση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα με τραυματισμούς.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις είναι οι Κουέστα και Βέλεθ. Ο ισπανός τερματοφύλακας υπέστη κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του δεξιού χεριού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έχει τοποθετηθεί νάρθηκας και φυσικά έχει αρχίσει θεραπεία αποκατάστασης. Ο Φραν Βέλεθ ταλαιπωρείται από θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ενώ παραμένει αμφίβολος και για τη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ. Οι Ισπανός, που έκανε αποθεραπεία στην Ισπανία, έχει ενημερώσει τους υπευθύνους του προπονητικού τιμ πως είναι σε καλύτερη κατάσταση, ωστόσο σήμερα θα εξετασθεί και από τους γιατρούς της ομάδας. Παράλληλα ο Ερέρα θα περιμένει να δει κατά πόσο θα είναι σε θέση να ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να είναι έτοιμος, η πρώτη επιλογή του Ερέρα είναι να χρησιμοποιήσει στη θέση του τον Μάβραϊ, ο οποίος μαζί με τον Μπάσα ήταν στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας για τα παιχνίδια στο Nations League.

Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί ο Κουέστα, υποψήφιοι για τη θέση κάτω από τα δοκάρια είναι οι Αναγωστόπουλος (δεύτερη επιλογή) και Καντιμοίρης. Οι δύο ισπανοί ποδοσφαιριστές είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές τής έως τώρα πορείας του Αρη στη Σούπερ Λίγκα και γι’ αυτό ο Ερέρα είναι αποφασισμένος να τους περιμένει ώς την τελευταία στιγμή.

Πρόγραμμα αποθεραπείας συνεχίζει και ο Γιώργος Βαλεριάνος (κάκωση έσω πλαγίου) ενώ στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων έχουν επανέλθει οι Ούγκο Σόουζα και Θωμάς Ναζλίδης. Να σημειώσουμε πως οι παίκτες του Αρη προπονούνται και με τη βοηθεια της τεχνολογίας. Πρόκειται για ειδικά γιλέκα που είναι αφοδιασμένα με αισθητήρες οι οποίοι καταγράφουν όλα τα δεδομένα του οργανισμού και του σώματος του ποδοσφαιριστή, κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, ή του παιχνιδιού. Φυσικά, μετά γίνεται η αξιολόγηση όλων των πληροφοριών που έχουν καταγραφεί.

Τα εισιτήρια

Στον Αρη έχουν μπει ήδη από την περασμένη εβδομάδα στους ρυθμούς του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (21/10) καθώς έχει διαθετεί μεγάλο μέρος των εισιτηρίων και οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ υπολογίζουν ότι θα έχουν το πρώτο sold out της επιστροφής της ομάδας στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Ο Χαμζά Γιουνές συστήθηκε στο ελληνικό κοινό την περίοδο 2016 – 2017, όταν τον έφερε στη Σούπερ Λίγκα ο τότε προπονητής της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο 32χρονος τυνήσιος επιθετικός είχε τελειώσει τη χρονιά με 19 γκολ και ύστερα από ένα πέρασμα σε Τουρκία και Κατάρ επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αρη. Ο Γιουνές, που έχει πετύχει τρία γκολ έως τώρα, θα βρει μπροστά του στο ματς με τον ΠΑΟΚ τον προπονητή που του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τον οποίο έχει πει «είναι ένας ξεχωριστός τεχνικός για εμένα». Ο επιθετικός του Αρη υποστήριξε πάντως πως οι παίκτες ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και πως ο κόσμος έχει σπεύσει να προμηθευτεί εισιτήρια.«Ανυπομονούμε κι εμείς να το ζήσουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη νίκη» είπε.