Η γιορτή στη Λήμνο είχε ξεκινήσει από νωρίς το Σαββατοκύριακο, καθώς ο τοπικός Ηφαιστος θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη σύντομη ιστορία του.

Το όραμα του Παντελή Μπούμπουρα πριν από λίγους μήνες δεν πήρε απλά σάρκα και οστά, αλλά έφερε εκπληκτικές εικόνες από ένα κατάμεστο Νίκος Σαμαράς στην πρωτεύουσα του νησιού τη Μύρινα, που ήταν: «Γεμάτο οικογένειες, παιδιά, μεγάλους, όλοι με τα μπλουζάκια του Ηφαίστου, μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε ένα πολύ ήρεμο νησί που σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας» αποφάνθηκε μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο αρχηγός του Ηφαίστου (Φρεϊμάνις 19 π., Σμιθ 16 π., Μπρέιζελτον 14 π.) Σπύρος Μούρτος, που είδε την ομάδα του να ξεπερνά το αρχικό τρακ και να κάνει περίπατο κόντρα στον Πανιώνιο (Μπέρι 14 π., Σινγκλέρ 14 π.) τον οποίο και νίκησε άνετα με 86-64.

Πλήγωσε το δημιούργημά του

Πρεμιέρα στη μεγάλη κατηγορία έκανε και ο Χολαργός (Αγκμπελέσε 17 π., Γιάνκοβις 11 π.). Ο Αρης Λυκογιάννης οδήγησε τη νέα του ομάδα στην επικράτηση (74-60) κόντρα σε αυτή που καθοδηγούσε με επιτυχία εδώ και μια τετραετία, τον Κολοσσό Ρόδου (Ντιγκς 16 π.).

«Ο Χολαργός έγραψε ιστορία μέσα στο γήπεδό του επιτυγχάνοντας την πρώτη του νίκη στην Basket League μπροστά στον κόσμο του. Είχαμε αρκετό άγχος, το περίμενα αυτό και αποτυπώνεται και στα 0/12 τρίποντα που είχαμε συνολικά, παρότι γενικά ώς τώρα στα φιλικά, αλλά και στα επίσημα ματς σουτάραμε με καλά ποσοστά γιατί έχουμε αρκετούς σουτέρ.

Η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το κλειδί για τη νίκη. Δεχθήκαμε μόνο 27 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και με την αμυντική συμπεριφορά μας μπορέσαμε να φτάσουμε στη νίκη» υποστήριξε ο τεχνικός των γηπεδούχων.