Eνα επεισόδιο. «Ενα θερμό επεισόδιο στον… Εβρο» όπως είπε ο Βαγγέλης Αγγέλου, σχολιάζοντας τον καβγά του με τον Τσάβι Πασκουάλ και την αποβολή αμφοτέρων στο έβδομο λεπτό του προχθεσινού αγώνα Αρης – Παναθηναϊκός…

Ασφαλώς δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά που δύο προπονητές πλακώνονται στη διάρκεια ενός αγώνα, για οποιονδήποτε λόγο: είτε για ένα time out στα τελευταία δευτερόλεπτα που κάποτε εθεωρείτο ότι αντίκειται στην ηθική και στη δεοντολογία, είτε για μια χειραψία η οποία έμεινε στον αέρα, είτε για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο, είτε για ψύλλου πήδημα.

Αυτό άλλωστε το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα όχι τόσο ο Πασκουάλ, που προφανώς έβαλε τον… μπέτη του μπροστά και προσφέρθηκε να θυσιασθεί στον βωμό του Καλάθη, όσο ο Αγγέλου. Ο λόγος; Ο νυν προπονητής του Αρη μαθήτευσε στο πλάι και ομνύει στις αρχές του Ντούσαν Ιβκοβιτς που πάντοτε είχε το ζωνάρι του λυμένο για καβγά!

Τρις… εξαμαρτείν

Στην ανθολογία της μακράς και ένδοξης καριέρας του Ντούντα ξεχωρίζουν τρία τέτοια επεισόδια με συναδέλφους του στη διάρκεια αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος, τα δύο σε δημόσια θέα και το τρίτο εν κρυπτώ και παραβύστω…

Τον Ιανουάριο του 1993 (Λάρισα – ΠΑΟΚ) ο Ιβκοβιτς πλακώθηκε με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τα… σκάγια πήραν τον γενικό αρχηγό του Δικεφάλου και μετέπειτα πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη που μπήκε στη μέση.

Δίκην déjà vu, τρία χρόνια αργότερα (27 Μαρτίου 1996) στη Νέα Σμύρνη, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του ματς Πανιώνιος – Απόλλων Πατρών ο σέρβος προπονητής και ο Τίγρης πήγαν να διαμαρτυρηθούν προς τον διαιτητή Σταύρο Τσανίδη και κουβέντα στην κουβέντα πιάστηκαν από τις γραβάτες τους και έγινε το σώσε!

Στις 16 Νοεμβρίου του 1997 μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 68-48 ο Ντούντα συναντήθηκε με τον Λευτέρη Σούμποτιτς στον διάδρομο προς τα αποδυτήρια και υπό το βλέμμα των συνεργατών τους πρώτα βρίστηκαν με χυδαίες εκφράσεις (στις οποίες ενέπλεξαν τόσο τις μανάδες τους όσο και τις θρησκευτικές διαφορές τους) και ύστερα όρμησαν ο ένας στον άλλον, με τον Κώστα Μπογατσιώτη και τον Μηνά Γκέκο να μπαίνουν στη μέση για να τους χωρίσουν.

Σφαιρόπουλος – Μπλατ

Σε μια ανάλογη φάση, χωρίς ωστόσο να πιαστούν στα χέρια, βρέθηκαν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Ντέιβιντ Μπλατ στις 10 Μαρτίου του 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Νταρουσάφακα ο τότε προπονητής της τουρκικής ομάδας διαμαρτυρήθηκε προς τους διαιτητές επειδή, όπως φώναζε, δεν καταλόγισαν βήματα στον Βασίλη Σπανούλη που έκλεψε την μπάλα και την πάσαρε στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος κάρφωσε. «Τι λες τώρα; Του έκαναν και φάουλ του Σπανούλη» αντέτεινε ο Σφαιρόπουλος και τότε ο Μπλατ πλησίασε τον προκάτοχό του στον πάγκο του Ολυμπιακού και φώναξε μανιασμένος: «Ντροπή σου να ζητάς φάουλ, ενώ έγιναν βήματα». Στη λήξη του αγώνα ο αμερικανοϊσραηλινός προπονητής σχολίασε γελώντας ότι «πρέπει να έχεις μεγαλώσει στη Βοστώνη για να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα σε έναν σοβαρό καβγά και σε μια… χαλαρή συζήτηση όπως ήταν η δική μας»!