Το τρίποντο του Αξέλ Τουπάν 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος γλίτωσε τον Ολυμπιακό από περιπέτειες, καθώς πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την έδρα της εκπληκτικής Κύμης (77-74) που αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη από τη Κίμ(κ)ι!

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ που άγγιξε το τέλειο πριν από δύο μέρες στη Μόσχα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας επικρατώντας της Κίμκι με 87-66, λίγο έλειψε να «πνιγεί» στα στενά του ευβοϊκού στη Χαλκίδα κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα, που καθοδηγεί με μαεστρία ο Γιάννης Καστρίτης που είχε ακουστεί έντονα το καλοκαίρι ως υποψήφιος συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Κολακευτικά λόγια

«Κάνουν εξαιρετική δουλειά και έχουν πολύ καλή ομάδα, η οποία μάλιστα προετοιμαζόταν όλη την εβδομάδα για αυτό το παιχνίδι. Εμείς απλά, καθώς πετάγαμε σχεδόν όλο το βράδυ της Παρασκευής, προλάβαμε να πούμε σε κάποιους παίκτες να μπουν να παίξουν και να προσπαθήσουμε να βγάλουμε 2-3 συστήματα για να πάρουμε το παιχνίδι» τόνισε ο κόουτς των Ερυθρολεύκων που είχε ιδιαίτερη συνομιλία στο κέντρο του γηπέδου με τον ομόλογό του της Κύμης μιλώντας του με κολακευτικά λόγια για τη δουλειά του.

Οι Ερυθρόλευκοι μάλιστα για να πάρουν μια ανάσα ταξίδεψαν αυθημερόν στη Χαλκίδα για το χθεσινό παιχνίδι στο οποίο εμφάνισαν και πάλι τα σκαμπανεβάσματα στην άμυνά τους (25 πόντους δέχτηκαν στο 3ο μόνο δεκάλεπτο).

Ετσι και αλλιώς πάντως σε μια ομάδα που τώρα χτίζεται αυτές οι μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις από παιχνίδι σε παιχνίδι θα υπάρχουν. Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσο μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς αύριο οι Πειραιώτες ξαναμπαίνουν σε τσάρτερ για να κάνουν άλλο ένα ταξίδι – οδύσσεια στην πόλη όπου και θα γίνει το εφετινό φάιναλ φορ, τη Βιτόρια.

Παίκτες – κλειδιά

Ο Τουπάν (12 π., 4 ριμπ.) μπορεί να ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αλλά η τριάδα – φωτιά που κράτησε τον Ολυμπιακό στον αγώνα ήταν ο Μιλουτίνοφ (14π., 6 ριμπ., 3 ασίστ), ο Γκος (15 π., 6 ασίστ) και ο Στρέλνιεκς (10 π., 3 ριμπ. 2 ασίστ) με τους δύο τελευταίους να παίρνουν αρκετό χρόνο από τον Μπλατ που είχε αφήσει εν γνώσει του στην Αθήνα τον Σπανούλη να πάρει ανάσες για τη διαβολοβδομάδα. Και παίκτη – κλειδί και πάλι (όπως στη Μόσχα) τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (7 π., 6 ριμπ., 2 ασίστ) που μάλιστα ισοφάρισε σε 72-72 στο 1′ 34” και από τότε οι φιλοξενούμενοι δεν ξαναβρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Από την άλλη πλευρά ο αφιονισμένος Ντεβόν Ουάσιγκτον (24 π., 6 ριμπ., 3 ασίστ) μετά τον Πανιώνιο στην πρεμιέρα κόντεψε να νικήσει και τους Πειραιώτες και δεν είναι τυχαίο ότι ο τεχνικός της Κύμης Γιάννης Καστρίτης τον «κυνηγούσε» από πέρυσι αλλά τελικά τον απέκτησε εφέτος.

Δίπλα του τόσο ο Χόρτον (14 π., 6 ριμπ.) όσο και ο εξαιρετικός Στέλιος Πουλιανίτης (5 π., 3 ασίστ) αλλά και ο μέχρι πέρυσι Ερυθρόλευκος Πάρης Μαραγκός (7 π., 3 ριμπ.) έφεραν τους Ευβοιώτες μέχρι και το +5 (57-52) μόλις 10” πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.