Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, κρύβουν πάντα παγίδες και οι τραυματισμοί είναι συχνό φαινόμενο.

Ετσι λοιπόν, άσχημα μαντάτα έφτασαν στον προπονητή της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, καθώς δύο από τους διεθνείς επέστρεψαν στην Αγγλία νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένο, εξαιτίας τραυματισμών.

Ο Μο Σαλάχ σκόραρε κόντρα στη Σουαζιλάνδη για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ωστόσο ένας μυϊκός τραυματισμός τον υποχρέωσε να επιστρέψει στο Λίβερπουλ. Ο αιγύπτιος επιθετικός έκανε παράπονα για ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, στη συνέχεια υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι.  Για τον Κλοπ όμως υπήρχε και άλλη άσχημη είδηση. Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ σκόραρε στη σπουδαία νίκη της Ολλανδίας επί της Γερμανίας, αλλά οι ενοχλήσεις στα πλευρά από προηγούμενο τραυματισμό ανάγκασαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Οράνιε Ρόναλντ Κούμαν να τον αποκλείσει από το φιλικό με το Βέλγιο. Σημειώνουμε ότι η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει το Σάββατο εκτός έδρας τη Χάντερσφιλντ.  Στο παιχνίδι Ολλανδίας – Γερμανίας προέκυψε πάντως κι άλλος τραυματισμός. Πρόκειται για τον Τζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς με τη Γαλλία για το Nations League, καθώς ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό και θα επιστρέψει στο Μόναχο.

Κόπωση

Οι αντιδράσεις για τη νέα διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ είναι καθημερινά όλο και περισσότερες. Ποδοσφαιριστές και προπονητές εκφράζουν την άποψη πως δεν προσφέρει τίποτα, αντίθετα, αυξάνει την κόπωση των παικτών. Ο κεντρικός αμυντικός της Κροατίας Ντέγιαν Λόβρεν συμφώνησε με την άποψη του Γιούργκεν Κλοπ: «Εχει δίκιο. Το Nations League είναι μία αστεία διοργάνωση. Δεν έχουν κανένα νόημα αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί να είναι επίσημα, ωστόσο δεν είναι σοβαρά για να μπεις στη διαδικασία του ανταγωνισμού. Μοιάζουν περισσότερο με φιλικά» είπε ο αμυντικός της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ είχε χαρακτηρίσει το Nations League άσκοπη διοργάνωση, σημειώνοντας πως κάποια στιγμή η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να αρχίσει να σκέπτεται και τους παίκτες.