Από τον… πόλεμο του καλοκαιριού, στην – καταρχήν – συνεννόηση του φθινοπώρου. Από τις βαριές εκφράσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου, στις ήρεμες συζητήσεις και στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα και οι μέρες που μεσολάβησαν από τις εκατέρωθεν κατηγορίες μεταξύ ΠΑΕ και ερασιτέχνη (ή καλύτερα μεταξύ Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου) μέχρι και τη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής σχετικά με τα οφειλόμενα που υπάρχουν για τη Λεωφόρο φαίνεται να θάβουν, τουλάχιστον προς το παρόν, το… τσεκούρι του πολέμου.

Από την περασμένη εβδομάδα «ΤΑ ΝΕΑ» ανέφεραν πως οι μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν έρθει πιο κοντά σε σχέση με το σημείο που βρίσκονταν πριν από περίπου δύο μήνες. Με εκατέρωθεν υποχωρήσεις, έχοντας σταματήσει τις κατηγορίες και με γνώμονα το καλό του συλλόγου σε όλα τα σπορ. Φάνηκε αυτό άλλωστε και από την παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος στο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος.

Η εξόφληση του χρέους

Λίγες μέρες μετά ήρθαν οι δύο πλευρές να επικυρώσουν το καλό κλίμα που υπάρχει πλέον μεταξύ τους. Δίνοντας τα χέρια για την αποπληρωμή των χρεών για το Απόστολος Νικολαΐδης σε 24 δόσεις, από τις 60 που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση. Το χρέος είναι περίπου στις 600.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η ΠΑΕ θα δίνει στον Ερασιτέχνη 30.000 ευρώ κάθε μήνα, έως την εξόφληση του ποσού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα αναμένεται να υπογραφεί και το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, που θα επισημοποιεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όσον αφορά τις σχέσεις των δύο πλευρών. Για να το προσωποποιήσουμε, αφού αυτό είναι και το πιο σημαντικό, στις σχέσεις του Αλαφούζου με τον Γιαννακόπουλο. Εκ πρώτης μπορεί να φαίνεται μια απλή λεπτομέρεια, ωστόσο για όσους γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, μόνο τέτοια δεν είναι.

Δεν πάνε, άλλωστε, παρά λίγες μέρες που ο Γιαννακόπουλος μίλησε σε ξένο Μέσο και άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για συμμετοχή του στην ΠΑΕ, αν προχωρήσει το Athens Alive, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Λίγες μέρες έχουν περάσει και από την ανακοίνωση του Αλαφούζου σχετικά με τη συμφωνία με τον Παϊρότζ, που έκανε λόγο και άφηνε περιθώρια και για άλλους επενδυτές. Οπου «άλλοι», το μυαλό όλων, όπως φυσικά και του Αλαφούζου, πάει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που είναι ο μοναδικός επιφανής οικονομικά Παναθηναϊκός ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ.

Παϊρότζ… αγνοείται

Και μέσα σε όλα αυτά, με τις φήμες και τις πληροφορίες να βάζουν και πάλι τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τα καλά στο κάδρο της ΠΑΕ, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ παραμένει… άφαντος. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας από πλευράς Αλαφούζου, εκείνη του Ταϊλανδού παραμένει στο… σκοτάδι. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, ούτε χρήματα που θα περίμενε κανείς να βάλει για να πάρει τις πρώτες του μετοχές.

Ακόμα και ο ίδιος ο Αλαφούζος δεν έκρυβε την έκπληξή του για το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί χρήματα από πλευράς Πιεμπονγκσάντ, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Αλλωστε δική του μεγάλη επιθυμία παραμένει η απεμπλοκή του από τον Παναθηναϊκό και από το ποδόσφαιρο και ευχή του είναι να εμφανιστούν χρήματα από τον Παϊρότζ.

Το γεγονός, μάλιστα, πως υπάρχει όλη αυτή η καθυστέρηση όλους αυτούς τους μήνες τον έκανε να σκεφτεί εκ νέου και να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.