Οταν το καλοκαίρι του 2017 ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τον Ζοζέ Μαουρίσιο για τρία χρόνια ήταν γνώριζε την αξία του παίκτη που παίρνει.

Ομως το γεγονός ότι είναι λίρα εκατό ο Βραζιλιάνος φαίνεται από το πόσο λείπει στον Δικέφαλο του Βορρά όταν δεν μπορεί να αγωνιστεί όπως θα γίνει τώρα, όχι μόνο στο ντέρμπι με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την Κυριακή, αλλά και σε αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα!

Ο έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, αφού οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι υπέστη ρήξη έσω πλαγίου, δεύτερου βαθμού.

Δυστυχώς για τον βραζιλιάνο χαφ και τους κυπελλούχους Ελλάδας αυτό συνέβη τη στιγμή που είχε αρχίσει να ανεβάζει την απόδοσή του και μάλιστα είχε σκοράρει στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα στην Τούμπα, όπου άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

Λες και έχει κατάρα, όταν πραγματοποιεί καλή εμφάνιση, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από γκολ, τότε συνήθως τραυματίζεται!

Μοιάζει σαν σημάδι της τύχης, αλλά πέρυσι τέτοια εποχή (30 Οκτωβρίου του 2017) ο βραζιλιάνος μέσος ήταν όλα τα λεφτά στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα (2-0) όπου μέσα σε τρία λεπτά (34′ και 37′) είχε καθαρίσει το παιχνίδι με δύο προσωπικά γκολ.

Στο φινάλε του αγώνα αποχώρησε κουτσαίνοντας, έχοντας φανερό πρόβλημα τραυματισμού, και αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν κάκωση δευτέρου βαθμού στο γόνατο. Είχε και τότε χάσει πολύτιμο έδαφος μένοντας εκτός δράσης για αρκετό καιρό με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως και τώρα  να χάνει την κινητήρια δύναμη της ομάδας του στο κέντρο όσον αφορά τη δημιουργία και την πίεση στον αντίπαλο.

Στη Ζενίτ

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν τον γιο, τον παίκτη είχε ο πατέρας Λουτσέσκου, ο Μιρτσέα, στη Ζενίτ και μάλιστα ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 2016, λίγο πριν εκπνεύσει το εξάμηνο συμβόλαιο συνεργασίας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους ο βραζιλιάνος άσος, ζήτησε από τη διοίκηση της ομάδας να του ανανεώσει τη συνεργασία με το συγκρότημα της Αγίας Πετρούπολης.

Με το οποίο πάντως σημείωσε μόλις τρία γκολ σε 38 αγώνες που έπαιξε σε σχέση με την προηγούμενη ομάδα του την Τέρεκ που είχε 28 τέρματα και 16 ασίστ σε 171 συμμετοχές.

Το καλό βέβαια για τον ΠΑΟΚ είναι ότι φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ, βρίσκει σκόρερ από παντού: στα συνολικά 15 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη 11 παίκτες συνολικά έχουν μοιραστεί τα 23 από τα συνολικά 24 γκολ του Δικεφάλου, καθώς το τελευταίο χρονικά τέρμα, το δεύτερο κόντρα στον Απόλλωνα στην Τούμπα, χρεώθηκε – δικαίως – ως αυτογκόλ επειδή μετά την παρέμβαση του Κρέσπο η μπάλα χτύπησε στον Γκαρός των φιλοξενουμένων.

Μπορεί ο Πρίγιοβιτς, πρώτος σκόρερ πέρυσι του ΠΑΟΚ, λογικά να ηγείται στον σχετικό πίνακα με 8 γκολ, αλλά είπαμε, υπάρχουν άλλοι 10 παίκτες που έχουν βρει δίχτυα.

Προλαβαίνει ο Βαρέλα

Το πολύ ευχάριστο νέο πάντως όσον αφορά το δελτίο των τραυματιών είναι ότι ο έτερος των άτυχων παικτών από τον αγώνα με τον Απόλλωνα, ο Φερνάντο Βαρέλα, συνεχίζει την αποθεραπεία του και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για το παιχνίδι με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, την Κυριακή.

Ο 30χρονος στόπερ του ΠΑΟΚ, ύστερα από μία εβδομάδα αποθεραπείας, έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό τον τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στον μεσοσπονδύλιο δίσκο και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Κάτι που αν συμβεί θα ανάψει το πράσινο φως για να πάρει θέση ακόμα και στη βασική ενδεκάδα.