«Ποια έκπληξη, όταν έχεις Πεδουλάκη δεν υπάρχει έκπληξη».

Ο αιώνιος έφηβος Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ο άνθρωπος που συνετέλεσε στο δεύτερο μεγάλο μπαμ του πρωταθλήματος όπου συμμετοχή είχε και πάλι το Περιστέρι. Μετά την ΑΕΚ, λύγισε και την αντίσταση του Ευρωπαίου Προμηθέα και μάλιστα στην Πάτρα (76-73)! Με πρωτεργάτη ένα «Βασιλόπουλο» που έκανε τα πάντα (15 π., 5 ριμπ., 4 ασίστ και τρομερή άμυνα) αν και ο ίδιος ο Παναγιώτης όταν ρωτήθηκε είπε ότι όταν υπάρχει κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης δεν νοείται να μιλάμε για έκπληξη.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και στο ξέσπασμα των γηπεδούχων (Κασελάκης 13, Χολ 12) που προηγήθηκαν 48-39 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου απαντώντας με σερί 23-10 ώς το τέλος του δεκαλέπτου όπου το Περιστέρι είχε προηγηθεί 62-58.

Τους κουζούλανε!

Με ανατροπή στο τέλος, ήρωα τον Μιχάλη Λούντζη και καθολική υπεροπλία στα ριμπάουντ (47 έναντι 35) το Λαύριο (Κακλαμανάκης 13, Λούντζης 11, Λαμπ 11, Κουζέλογλου 11) επικράτησε του Ρεθύμνου (Μπαρτ 25, Μπρέισι Ντέιβις 17) στην Κρήτη με 77-72 και κάλυψε σε μεγάλο βαθμό την γκέλα από τον Αρη στην πρεμιέρα.

«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα, διότι προερχόμασταν από την εντός έδρας ήττα από τον Αρη και λόγω της φρέσκιας και νεανικής ομάδας που έχουμε η αντίδραση ήταν πολύ σημαντική.

Καταφέραμε και κάναμε ένα “διπλό” που ίσως αποδειχθεί πολύ σημαντικό για τη συνέχεια και τους στόχους που έχουμε θέσει» παραδέχτηκε ο τεχνικός των νικητών Χρήστος Σερέλης. Οι Κρητικοί είχαν το προβάδισμα μέχρι και τις αρχές της τελευταίας περιόδου αλλά δεν άντεξαν.