Οι πτήσεις αναχωρούσαν από το Ελευθέριος Βενιζέλος με κατεύθυνση τη Μύκονο και το Παρίσι. Ομάδα τουριστών η οποία είχε φθάσει στην Αθήνα και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το κατάλευκο νησί των Κυκλάδων σχολίαζε ότι αυτοί οι δύο αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς. Η φθινοπωρινή Μύκονος τους περιμένει… καθισμένη στο γαλάζιο, αστραφτερό θρόνο της. Οι Ελληνες πάλι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον μαγικό, γεμάτο χρώματα κόσμο των εικαστικών τεχνών, είναι πανέτοιμοι να αναχωρήσουν για την Πόλη του Φωτός. Η διεθνούς ακτινοβολίας έκθεση «Fiac» συγκεντρώνει προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο. Καλλιτέχνες, art dealers, συλλέκτες, επιχειρηματίες, stars του παγκόσμιου κινηματογράφου (η εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού Τζέισον Στέιθαμ με την ωραιοτάτη σύζυγό του, το κορυφαίο μοντέλο Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι, στο ξενοδοχείο Le Bristol τραβούσε τα φλας σαν μαγνήτης) έχουν συγκεντρωθεί στη γαλλική πρωτεύουσα. Εκεί όπου η ελληνολάτρις Μπριζίτ Μακρόν «επιδεικνύει» με τον δικό της, χαριτωμένο τρόπο τα Louis Vuitton και την αδυναμία της στον Anish Kapoor. Η δική μας Μαρίνα Καρέλλα θα κατορθώσει άραγε να… τραβήξει το ενδιαφέρον της μικροσκοπικής Μπριζίτ μέσα από την έκθεσή της στην Gallerie de Passage; Ισως ναι…

Ζωηρές πινελιές, ένα fashion show και μία… Μαργαρίτα

Η «Fiac», η παγκόσμια αυτή art fair, φιλοξενούσε έργα διάσημων αλλά και νέων καλλιτεχνών στο εμβληματικό Grand Palais. Ο κόσμος κυκλοφορεί στους τεράστιους χώρους, επισκέπτεται όμως και τις αίθουσες τέχνης και τα μουσεία στα διάφορα κεντρικά ή λίγο πιο μακρινά διαμερίσματα της πόλης. Η γκαλερί που «στεγάζει» τα έργα της Μαρίνας Καρέλλα βρίσκεται κοντά στο Μουσείο του Λούβρου. Ελληνες φίλοι αλλά και πολλοί ξένοι, οι οποίοι έχουν «πετάξει» στο Παρίσι, θα δώσουν το απόγευμα, λίγο μετά τις επτά, το «παρών» στην αίθουσα τέχνης. Το ζεύγος Στέιθαμ – Χάντινγκτον, το οποίο βρέθηκε και το περασμένο καλοκαίρι με άκρα μυστικότητα στους Παξούς, είναι ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι θαυμάζουν τα έργα της Καρέλλα, ιδιαίτερα τους «κατάλευκους θρόνους» της. Στην Αθήνα και στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην περιοχή των Πετραλώνων, ο γνωστός fashion designer Απόστολος Μητρόπουλος παρουσίασε τις νέες, πολύ ενδιαφέρουσες στυλιστικές του προτάσεις. Ανηφορίζω στην πάντα γοητευτική Πλάκα και στο Θέατρο Τέχνης. Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην οδό Φρυνίχου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Δεσποινίς Μαργαρίτα» (του Ρομπέρτο Ατάιντε). Στον ρόλο της γνωστής δασκάλας ο Θόδωρος Γράμψας.

Ρουμπίνια στην Αθήνα της κρίσης

Φούξια, ροζ, πράσινα του σμαραγδιού, εκτυφλωτικά κίτρινα, εκρηκτικά κόκκινα. Οι αθηναϊκές βιτρίνες έχουν γεμίσει με υπέροχα χρώματα. Κάποιος περαστικός φωτογράφιζε αυτές τις exclusive boutique Hermès στη συμβολή της Βουκουρεστίου με τη Σταδίου. Το «στήσιμο» μέσα από τις τεράστιες τζαμαρίες είχε μια έντονη εικαστική διάθεση. Ο Σωκράτης Σωκράτους, γνωστός καλλιτέχνης, με διεθνείς συνεργασίες, φροντίζει πάντα να μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Στο απέναντι πεζοδρόμιο, ένας μεγάλος, μινιμαλιστικός χώρος είναι «τυλιγμένος» με το κόκκινο του ρουμπινιού. Πρόκειται για το καινούργιο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας η οποία αγαπάει το… emperor red. Οι επικεφαλής της εταιρείας αναγκάστηκαν να μετακινήσουν το δημοφιλές στους πελάτες «μαγαζί» λίγο πιο κάτω. Στον χώρο που βρισκόταν το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας ετοιμάζεται τώρα ένα από τα ωραιότερα και πλέον πολυτελή κοσμηματοπωλεία της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης τα κοσμηματοπωλεία… ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια. Σίγουρα η Αθήνα δεν είναι η Μύκονος των μεγιστάνων. Ο τουρισμός όμως, παρά την οικονομική κρίση, βρίσκεται σε συνεχή άνοδο!