Λίγα 24ωρα πριν από το ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ, ο Πάκο Ερέρα έχει λόγους να χαμογελά, σε αντίθεση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου που είδε κι άλλο παίκτη να τίθεται νοκάουτ.

Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν ένα ακόμα θύμα του Nations League, καθώς επέστρεψε από τις υποχρεώσεις με την Εθνική με θλάση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 7-10 ημέρες. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Φινλανδία στο Τάμπερε. «Θλάση πρώτου βαθμού στους στροφείς μυς του ισχίου» είναι η διάγνωση του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ μετά τη μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε. Ετσι, χάνει το παιχνίδι της Κυριακής με τον Αρη, αλλά και τη συνάντηση με τη Βίντι για το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Πέλκας θα προσπαθήσει να προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 28/10. Εξτρα πρόβλημα λοιπόν για τον Λουτσέσκου, καθώς δεν έχει στη διάθεσή του και τον Μαουρίσιο, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου (ρήξη έσω πλαγίου). Στον Αρη, ο Πάκο Ερέρα αντιμετωπίζει με περισσότερη αισιοδοξία από χθες τα θέματα των τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει. Κατ’ αρχάς, ο Μέργκιμ Μάβραϊ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε κανονικά.

Παράλληλα, οι Μίτζεν Μπάσα και Φραν Βέλεθ ακολούθησαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και έδειξαν πως συνέρχονται. Οι άλλοι δύο συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Δεληζήσης που έχει ενοχλήσεις στη γάμπα γυμνάστηκε μόνος, ενώ ο τερματοφύλακας Χουλιέν Κουέστα συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ο Μαρτίνες

Ο Νικολάς Μαρτίνες μίλησε στο κανάλι του Αρη στο YouTube για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. «Ο Αρης έχει παίκτες με ποιότητα. Πρέπει να επιστρατεύσουμε όλο το πάθος και τη δύναμή μας και να έχουμε τεράστια διάθεση για να νικήσουμε. Πιστεύω πως θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία, ένα ντέρμπι όπως τα ζούμε στην Αργεντινή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πάντα όμως σεβόμενοι τον αντίπαλο» είπε για το ντέρμπι της Κυριακής. Μετά τον ΠΑΟΚ ακολουθούν οι συναντήσεις με Αρη και Ολυμπιακό. «Γνωρίζουμε ότι έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Ομως προηγείται ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ και σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε» πρόσθεσε ο Μαρτίνες.

Η τροπολογία για το γήπεδο

Το δρόμο προς ψήφιση στη Βουλή πήρε η τροπολογία με την οποία το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) παραχωρεί οικόπεδο στον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου του. Χθες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία η επεξεργασία της διάταξης, υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και αποστέλλεται προς ψήφιση στη Βουλή.