Και τελικά εγένετο το θέλημα της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης. Και το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, αντί για την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, πιθανότατα θα γίνει μία μέρα αργότερα. Και μαζί θα παρασύρει μια σειρά αγώνων που επηρεάζουν κυρίως τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν κάθετα αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, θεωρώντας πως και αδικείται απ’ αυτή την απόφαση, και ταλαιπωρείται χωρίς να υπάρχει λόγος.

Από την Τετάρτη το μεσημέρι, κιόλας, υπήρξε η φήμη πως η Αστυνομία της Θεσσαλονίκης δεν ήθελε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής να πραγματοποιηθεί την 28η Οκτωβρίου. Λίγες ώρες αργότερα, με έγγραφό της προς τη Σούπερ Λίγκα έκανε το αίτημά της επίσημο, ισχυριζόμενη πως λόγω του εορταστικού τριημέρου στην πόλη και κυρίως της παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της Ιταλίας, δεν δύναται να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Η Σούπερ Λίγκα ήταν αρνητική στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, με τους ανθρώπους της διοργανώτριας να απορούν κιόλας αφού η παρέλαση πραγματοποιείται το πρωί και το ματς είναι προγραμματισμένο για τις 19.30. Ωστόσο, την τελική απόφαση θα την έπαιρνε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στον οποίο μεταφέρθηκε το αίτημα.

Σύμφωνα με όλες τις πηγές, ο Βασιλειάδης αφού διάβασε το αίτημα της Αστυνομίας αποφάσισε πως για λόγους δημόσιας τάξης το παιχνίδι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο Βασιλειάδης σκέφτηκε πως από τη στιγμή που η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, τότε εκείνος δεν μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του προκειμένου να διεξαχθεί το ντέρμπι. Διότι αν συμβεί το παραμικρό, τότε θα βρεθεί κι εκείνος εκτεθειμένος που συμφώνησε. Η απόφαση του Βασιλειάδη αναμένεται να επισημοποιηθεί σήμερα, με σχετικό έγγραφο προς όλους τους εμπλεκομένους, ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε το εξής: δεν βρίσκεται στη δικαιοδοσία του υφυπουργού ο ορισμός της ημερομηνίας του ντέρμπι. Απλά ο Βασιλειάδης αποφασίζει για το αν θα γίνει στην ημερομηνία που έχει οριστεί. Και από τη στιγμή που για τον ίδιο συντρέχουν λόγοι δημόσιας τάξης, τότε αποφασίζει την αναβολή και ο ορισμός νέας ημερομηνίας είναι στο χέρι της Λίγκας.

Θεωρείται δεδομένο, λοιπόν, πως η Σούπερ Λίγκα θα αποφασίσει να διεξαχθεί το ντέρμπι της Δευτέρα, 29 του μήνα, την ίδια ώρα, αφού αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο καλεντάρι μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου, θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει κενή ημερομηνία λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ. Μοναδική περίπτωση να μη γίνει Δευτέρα είναι να αρνηθεί η ΕΠΟ να αλλάξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ιεράπετρα για το Κύπελλο, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως ούτε αυτό θα συμβεί. Και η ΕΠΟ θα κάνει ουσιαστικά τη… χάρη στη Λίγκα να αναβάλει για ακόμα μία φορά αγώνα Κυπέλλου. Με αποτέλεσμα να προκύψουν αλλαγές για τον Παναθηναϊκό για ακόμα μία φορά, αφού το Κύπελλο δεν μπορεί να διεξαχθεί την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, καθώς το Σάββατο 3 Νοεμβρίου υπάρχει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Μύλος, δηλαδή, για ακόμα μία φορά. Κι όλα αυτά για μια… πρωινή παρέλαση.

Αντίθετοι

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με την αναβολή του αγώνα και τη μετάθεσή του μία μέρα αργότερα, στον Παναθηναϊκό έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους, κυρίως με επιστολή προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Οπως αναφέρουν οι Πράσινοι στην επιστολή τους, μια τέτοια απόφαση αλλάζει από τις προπονήσεις της ομάδας μέχρι τις κρατήσεις των ξενοδοχείων, των αεροπορικών εισιτηρίων και φυσικά το πρόγραμμα των αγώνων. Γιατί δεν μπορεί το παιχνίδι με την Ιεράπετρα να γίνει ούτε Τρίτη ούτε Τετάρτη ούτε Πέμπτη. Και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται για δεύτερο σερί παιχνίδι Κυπέλλου στο ίδιο σημείο, μιας και την πρώτη αγωνιστική με τον Παναιτωλικό συνέβη κάτι αντίστοιχο.

Την ίδια ώρα, για τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως είναι βολική μια μετάθεση του αγώνα μία μέρα αργότερα. Διότι τρεις μέρες πριν, την Πέμπτη στις 25 του μήνα, έχει κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα στη Βίντι. Που με νίκη εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Europa League. Το να έχει, λοιπόν, ένα 24ωρο επιπλέον για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, μια ομάδα δηλαδή που έχει πολλά τρεξίματα και θα είναι πιο ξεκούραστη, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για τους Θεσσαλονικείς.

Σκάουτ από Γαλλία στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο ομάδες από τη Γαλλία θα στείλουν στην Αθήνα εκπροσώπους τους για να παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες του Τριφυλλιού. Με τα μάτια να είναι περισσότερο στραμμένα στους Χατζηγιοβάννη, Μπουζούκη και Καμπετσή.

ΕΕΑ

Το 44,2% της πράσινης ΠΑΕ στον νυν μεγαλομέτοχο

Κάτοχος του 44,2% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ύστερα από άδεια που του χορήγησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, εκτός από τις μετοχές που είχε στο όνομα του, πλέον έχει στην κατοχή του και τις μετοχές της εταιρείας Sortivo που είναι δικών του συμφερόντων. Ετσι μετά την τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) που κάλυψε απέκτησε και το 20,40% των μετοχών, κάτι που ενέκρινε η ΕΕΑ με απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες.

Μένει να δούμε πλέον πότε και αν ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα βάλει χρήματα στην ΑΜΚ προκειμένου να γίνει κι αυτός κάτοχος μετοχών, ώστε σταδιακά να φτάσει σε σημείο να πάρει τις μισές μετοχές που θα έχει στην κατοχή του ο Αλαφούζος. Οχι τις μισές που έχει ο ίδιος ο Αλαφούζος, αλλά το σύνολο Αλαφούζου – Sortivo, που βρίσκεται περίπου στο 85%.

Μπήκε ο Κουρμπέλης

Κανονικά και χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις προπονήθηκε χθες ο Δημήτρης Κουρμπέλης, για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα κάνει και σήμερα προπόνηση και ο Δώνης θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για το αν θα τον πάρει στην αποστολή και εν συνεχεία αν θα τον χρησιμοποιήσει στον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και πάλι οι Μουνιέ και Στάικος.