Το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος ήταν τα ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ και αντίστροφα, που τόσο είχαν λείψει όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενα… ορεκτικό αυτού που θα δούμε αύριο βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης πήραμε στον αγώνα Κυπέλλου στον όμιλο (1-1 στην Τούμπα) όπου οι δύο ομάδες σκέφτονταν όμως πιο πολύ το πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός του Αρη Πάκο Ερέρα φαίνεται να υπολογίζει τον Φραν Βέλεθ, ενώ ο ομόλογός του στον ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει να καλύψει την απουσία του τραυματία Ζοσέ Μαουρίσιο με τον Σάχοφ και τον Βέρνμπλουμ (φωτογραφία), να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες ένας εκ των δύο να τον αντικαταστήσει.

Πάντως, τεσσεράμισι χρόνια είναι πολλά από εκείνο το τελευταίο παιχνίδι (16.3.2014) πρωταθλήματος με πολλή ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα στο Κλεάνθης Βικελίδης, για μια κόντρα που είχε ξεκινήσει από πολύ παλιά (12 Ιουνίου 1927) και κρατάει έως σήμερα με 200 αναμετρήσεις ώς το 2014 όπου ο Αρης υποβιβάστηκε (71 νίκες ο ΠΑΟΚ, 64 ο Αρης και 65 ισοπαλίες).

Και φυσικά υπάρχουν και οι δύο τελικοί Κυπέλλου μεταξύ τους έχοντας από ένα τρόπαιο (Αρης – ΠΑΟΚ 1-0 το 1970 και ΠΑΟΚ – Αρης 1-0 το 2003).