Ενα ακόμα επεισόδιο από τις φετινές περιπέτειες του Ζοζέ Μουρίνιο στην Πρέμιερ Λιγκ γυρίστηκε στο Στάμφορντ Μπριτζ. Ο πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πετάχτηκε αγριεμένος από τον πάγκο μετά το γκολ της ισοφάρισης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και όρμησε προς την είσοδο της φυσούνας, ενοχλημένος από τον τρόπο που πανηγύρισε μπροστά του ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Τσέλσι.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο Μάρκο Ιάνι, ο οποίος έτρεξε στα αποδυτήρια. Ο Μαουρίσιο Σάρι έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον Μουρίνιο, αφού πρώτα έβαλε τις φωνές στον συνεργάτη του. «Ηταν λάθος αυτό που έκανε. Του μίλησα ήδη», είπε ο ιταλός τεχνικός. Ο Μάρκο Ιάνι ζήτησε συγγνώμη και από τον τεχνικό της Γιουνάιτεντ. «Εχω κάνει αρκετά λάθη στο γήπεδο και σίγουρα μπορεί να κάνω ακόμα περισσότερα. Ετσι, όταν ήρθε και μου μίλησε δέχθηκα τη συγγνώμη για τη συμπεριφορά του», απάντησε ο Μουρίνιο, αλλά η περιπέτειά του στο Στάμφορντ Μπριτζ συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του αγώνα. Οπαδοί της Τσέλσι τον αποδοκίμασαν και αυτός τους έδειξε με τα δάχτυλα τον αριθμό τρία, όσοι και οι τίτλοι στην Πρέμιερ Λιγκ που έχει κατακτήσει με την ομάδα.

«Δεν μου έδειξαν σεβασμό, αλλά αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη. Ο,τι έκανα εδώ θα το κάνω στη Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Πόρτο. Η αντίδραση των οπαδών δεν με αφορά». Σκόρερ και των δύο γκολ ήταν ο Αντονι Μαρσιάλ, με τον οποίο ο Μουρίνιο είχε ψυχρανθεί το καλοκαίρι στην προετοιμασία. Μάλιστα ήταν έτοιμος να φύγει από το Ολντ Τράφορντ, ενώ τώρα συζητεί για επέκταση του συμβολαίου του έως το 2020. Μάλιστα, αρνήθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα στις σχέσεις του με τον πορτογάλο τεχνικό. Η ισοφάριση του Ρος Μπάρκλεϊ στέρησε από τη Γιουνάιτεντ την ευκαιρία να νικήσει στην έδρα της Τσέλσι ύστερα από έξι χρόνια. Κι αυτό ήταν που πείραξε περισσότερο τον Μουρίνιο και χαρακτήρισε το 2-2 «άδικο αποτέλεσμα».

Μακριά η κορυφή

Η Γιουνάιτεντ έχει ήδη μείνει εννέα βαθμούς πίσω από την κορυφή στην οποία συγκατοικούν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε άλλη μία επιβλητική εμφάνιση νικώντας στο Ετιχαντ 5-0 την Μπέρνλι με τον Κέβιν ντε Μπρόινε να επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του εξαιτίας του οποίου έμεινε εκτός περισσότερο από δύο μήνες. «Είναι υγιής, και το γεγονός ότι είναι δυνατός αθλητής θα τον βοηθήσει ώστε να είναι σύντομα 100% έτοιμος. Αγωνίστηκε μόνο τριάντα λεπτά, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα», σχολίασε ο προπονητής της Σίτι.

Η Λίβερπουλ ταλαιπωρήθηκε στο γήπεδο της Χάντερσφιλντ, αλλά το γκολ του Μο Σαλάχ της επέτρεψε να πάρει τους τρεις βαθμούς. «Η φετινή είναι η πρώτη περίοδος στην οποία παίρνουμε νίκες χωρίς να παίξουμε καλά. Τα παιχνίδια πρωταθλήματος μετά τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων έχουν πάντα κάτι το διαφορετικό. Υπάρχουν στοιχεία που δεν μπορεί να τα δει και να τα ξέρει ο κόσμος» σχολίασε ο γερμανός τεχνικός.