Είναι μια υπόθεση που χρονίζει. Υπό την έννοια ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συχνά-πυκνά εμφανίζεται στα δικαστήρια αναμένοντας μια απόφαση για το συμβόλαιό του. Οπως συνέβη και τη χθεσινή ημέρα. Το θέμα συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και οι εμπλεκόμενες πλευρές, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, πήραν προθεσμία έως αύριο για να καταθέσουν υπομνήματα.

Πού έχουμε μείνει; Στο αν υπήρχε συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Το βέβαιο είναι πως δεν κατατέθηκε κανένα χαρτί. Κατά την ακροαματική διαδικασία, η ΑΕΚ ναι μεν υποστήριξε ότι «η απόφαση λέει ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο γιατί δεν επικυρώθηκε από τη Λίγκα, όμως το κύρος του συμβολαίου δεν εξαρτάται από την επικύρωσή του σύμφωνα με τον κανονισμό ιδιότητας και μεταγραφών», ωστόσο αργότερα είπε πως «τον Αύγουστο του 2016 υπογράψαμε συμβόλαιο με δανεισμό και οψιόν, που φέρει υπογραφή 1/7/2018 ώστε να είναι εξασφαλισμένη η ΑΕΚ σε περίπτωση αγοράς του».

Το συγκεκριμένο ήταν αρκετό για να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Γιατί οι δικηγόροι του Ολυμπιακού εκτίμησαν πως έλαβαν μια καλή ασίστ από τον αντίπαλο και τόνισαν ότι «ήθελαν να είναι εξασφαλισμένοι, είχαν το θάρρος και το θράσος, ήθελαν να έχουν εξασφαλισμένη την ομηρεία του. Τα έγγραφα που είναι κλειδωμένα σε συρτάρια των ΠΑΕ δεν είναι συμβόλαια, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική νομοθεσία. Τα έγγραφα τα οποία εμφανίζονται όταν κρίνουν οι ΠΑΕ εύλογο, δεν συνιστούν συμβόλαια. Πουθενά δεν υπήρχε το 2+1 στους φορείς που έπρεπε να υπάρχει».

Και μετά, η πλευρά του Ολυμπιακού τόνισε πως η Λίγκα είχε τον Λάζαρο στη λίστα με τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Επίσης, ότι δεν κατατέθηκε άλλο συμβόλαιο εκεί που θα έπρεπε.

Είναι ξεκάθαρο ότι φτάνουμε στο τέλος της όλης διαδικασίας. Και είναι φανερό ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έχει μόνο ένα κατατεθειμένο συμβόλαιο, αυτό που έχει υπογράψει με τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα μπορεί να είναι χαρτιά, αλλά σε καμιά περίπτωση επίσημα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουμε δει, στα δικαστήρια ή αλλού, μέχρι και σήμερα.

Το αν μπήκε χθες κάποιο αυτογκόλ θα το αποφασίσει το δικαστήριο, όταν και θα εκδώσει την τελική του απόφαση. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, τώρα που προχωρά και η αγωνιστική περίοδος. Οπως θα χρειαστεί να μάθουν όλοι τι είναι νόμιμο, σωστό, σύμφωνο με τους κανονισμούς και κυρίως ποια χαρτιά έχουν αξία και δεν είναι απλά έγγραφα που μπορεί κάπου, κάποτε, να εμφανιστούν.