Το πιο σπουδαίο από τα εντός έδρας ματς της για το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει απόψε η ΑΕΚ, που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν Μονάχου (19.55). Ενα παιχνίδι ξεχωριστής σημασίας, που παρότι θα γίνει σε ένα κλίμα γιορτής, για την Ενωση αποτελεί πρόκληση. Οι Κιτρινόμαυροι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, παρότι είναι ξεκάθαρο πως κάτι τέτοιο θα συνιστά υπέρβαση.

Το μπάτζετ και η ποιότητα της Μπάγερν την καθιστούν μία από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό της για να πάρει αποτέλεσμα απόψε το βράδυ. Ωστόσο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχοντας μαζική στήριξη και από τον κόσμο.

Ματς – ορόσημο

Στο ΟΑΚΑ αναμένεται να βρεθούν απόψε το βράδυ 60.000 φίλαθλοι της Ενωσης, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ικανή να σπρώξει την ΑΕΚ προς το θαύμα. Χθες έκαναν φτερά και τα τελευταία εναπομείναντα εισιτήρια και έτσι το βράδυ στο Στάδιο δεν θα πέφτει καρφίτσα. Σε ένα ματς – ορόσημο για την Ενωση στη νέα εποχή.

Ο τεχνικός των Κιτρινόμαυρων έχει δει από τις προηγούμενες μέρες το ρόστερ της ομάδας του να γεμίζει. Μιας και οι μοναδικοί απόντες στο αποψινό ματς θα είναι ο τιμωρημένος Λιβάγια και ο Αλμπάνης. Ο Οικονόμου έχει επιστρέψει και αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πολλές λύσεις και για τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τα Σπάτα, ο Ουζουνίδης προσανατολίζεται να παρατάξει ένα σχήμα με τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, τους Μπακάκη, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ στην άμυνα, τον Γαλανόπουλο με τον Σιμόες στον άξονα, τους Μπακασέτα, Μάνταλο στα άκρα και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Πόνσε.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο κάποιας έκπληξης από τον τεχνικό του Δικεφάλου, με τη χρησιμοποίηση του Τσόσιτς αντί του Πόνσε. Κάτι που αν συμβεί θα φέρει τον Κλωναρίδη στην κορυφή και τον σέρβο άσο μπροστά από τα στόπερ. Προκειμένου έτσι να θωρακιστούν καλύτερα τα μετόπισθεν της ΑΕΚ και να μην υπάρξουν ανοικτοί χώροι για την Μπάγερν.

«Χωρίς φόβο»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως η ΑΕΚ δεν έχει κάτι να φοβηθεί από το συγκεκριμένο ματς. Οπως είπε ο τεχνικός της Ενωσης, οι παίκτες του ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν στο γήπεδο για να διεκδικήσουν κάτι θετικό και αυτό δεν είναι άλλο από το να αγωνιστούν στο… μάξιμουμ. Χωρίς, ωστόσο, να παρουσιαστούν φοβισμένοι, παρά το μέγεθος του αντιπάλου τους.

«Η Μπάγερν δεν είναι και στην καλύτερή της περίοδο. Είναι φυσιολογικό, είχε σταθερότητα για χρόνια, έχουν μεγαλώσει κάποιοι παίκτες της. Είναι όμως ένα παιχνίδι που είναι πρόκληση για όλους και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε πάνω από τον καλύτερό μας εαυτό για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο ματς. Οσοι αγωνιστούν πρέπει να δώσουν πάνω από το 100%. Πρέπει στο τέλος του αγώνα οι παίκτες μας να μην μπορούν να περπατήσουν – τόσο τρέξιμο χρειάζεται. Ισως γίνουν κάποιες αλλαγές στο πλάνο, αλλά θα το δούμε αυτό μέχρι αύριο. Το σημαντικό για εμάς είναι να παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε πράγματα από το παιχνίδι. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στο τέλος. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε από αυτό το ματς, άλλωστε ξέρουν όλοι ποιον αντίπαλο θα έχουμε απέναντί μας. Θα αντιμετωπίσουμε με σεβασμό την Μπάγερν, χωρίς, ωστόσο, να δείξουμε πως τη φοβόμαστε. Μόνο έτσι μπορείς να πάρεις πράγματα από τέτοιους αγώνες», είπε ο Ουζουνίδης.

Στο μεταξύ το πρώτο του δρομολόγιο έκανε χθες το νέο πούλμαν της ΑΕΚ, που αγοράστηκε πρόσφατα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το πούλμαν ήρθε τις προηγούμενες μέρες στα… μέτρα της Ενωσης και από χθες αποτελεί το μέσο μεταφοράς της ομάδας για κάθε της υποχρέωση.