Κακά τα ψέματα, από πολύ νωρίς χθες στο ΣΕΦ Ολυμπιακός και Ηφαιστος Λήμνου (83-46 οι Πειραιώτες) σκέφτονταν τα επόμενα παιχνίδια τους που είναι και τα πιο σημαντικά. Οι Πειραιώτες της Πέμπτης με τη Μακάμπι και πάλι στο φαληρικό στάδιο και οι του Ηφαίστου τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου στη Λήμνο το Σάββατο.

«Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο αν δεν το κάνεις εσύ και αυτό που με ικανοποίησε είναι η ταχύτητα με την οποία γυρίσαμε την μπάλα και βγάλαμε πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία αν έμπαιναν περισσότερα θα είχαμε περάσει ενδεχομένως και τους 100 πόντους» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ που ανέβηκε αρκετά ταλαιπωρημένος από το πρόβλημα στη μέση του (έχει κάνει επέμβαση) τα σκαλιά για τη συνέντευξη Τύπου, αλλά αυτό που τον καίει είναι να μην έχουν τραυματισμούς οι παίκτες του. Οι οποίοι χθες έπαιξαν σε γρήγορο τέμπο, ιδιαίτερα όταν χτύπησε το καμπανάκι από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μείωσαν σε 21-16 (13′).

Εκεί οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και… χάθηκαν (48-22 στο 24′ με σερί 27-6) με Παπανικολάου (13 π. με 3/4 δίπ., 2/4 τρ., 2 ριμπ., 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 λάθος, ), Ουίλιαμς Γκος (11 π., 4 ασίστ) και Βεζένκοφ (9π., 8 ριμπ.) να ξεχωρίζουν. Με τους γηπεδούχους να παίρνουν 22 ριμπάουντ παραπάνω (50 έναντι 28) και να μοιράζουν 16 περισσότερες ασίστ (23 έναντι 7).

«Μας έβγαλε πολύ εύκολα από τον ρυθμό ο Ολυμπιακός, όταν άλλαξε ταχύτητα και το παιχνίδι τελείωσε νωρίς» παραδέχθηκε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος που είδε τους παίκτες του να σουτάρουν μόλις με 30% στα δίποντα (Σμιθ 11 π., Γκότσερ 10 π. οι πρώτοι σκόρερ).