Ο Ολυμπιακός νίκησε στις λεπτομέρειες τον μαχητικό Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Volley League.

Ωστόσο, μία λάθος υπόδειξη του επόπτη στο τάι-μπρέικ, δίνοντας άουτ σερβίς του Ράπτη, ενώ η μπάλα ήταν μέσα, εξόργισε τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ, αναγνωρίζοντας ότι ευνοήθηκε σε αυτήν τη φάση, εξέφρασε την επιθυμία να επαναληφθεί το παιχνίδι, αλλά με συγκεκριμένους όρους.

«Είδαμε και σε επανάληψη την επίμαχη φάση του διαιτητικού λάθους, η οποία είναι και η μοναδική σε όλο το παιχνίδι στην οποία ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός, ξεκάθαρα λόγω της πολλαπλής διαγράμμισης του γηπέδου που οδήγησε σε διαιτητικό λάθος.

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ δηλώνει επίσημα προς την ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και κάθε αρμόδια Αρχή ότι επιθυμεί να επαναληφθεί το παιχνίδι, για να αποκατασταθεί το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Ο Ολυμπιακός είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού βόλεϊ και δεν χρειάζεται καμία εύνοια ακόμη και μη θελημένη, από καμία πλευρά», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και μάλιστα προσθέτει: «Για αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη και δεν αποτελεί ειρωνεία. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνδράμουμε, σε οτιδήποτε χρειαστεί ο Παναθηναϊκός, ούτως ώστε να διεξαχθεί εκ νέου ο αγώνας και μάλιστα με κόσμο. Βασική προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί η τέλεση του αγώνα σε γήπεδο με τάραφλεξ, ακόμα και στην Κυψέλη, ώστε να μην μπορούν να επαναληφθούν τα ίδια λάθη».

Μαχητικός

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση αναφερόμενος σε «κλοπή» και τονίζοντας: «Ενημερώνουμε την ΕΣΑΠ, την ΕΟΠΕ και την ΚΕΔ πως αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία κλοπή σε βάρος των αθλητών και του Συλλόγου μας. Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε».

«Δεν δίνουμε σημασία στο γεγονός ότι έγινε λάθος σε αυτόν τον πόντο» είπε ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος. «Το σημαντικό είναι πως δείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε οποιαδήποτε ομάδα».

«Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μαχητικός. Ηταν καλύτερος στα περισσότερα στοιχεία. Δεν είχαμε καλό ρυθμό και καλή διαχείριση των φάσεων, κάτι που μας δημιούργησε εκνευρισμό. Εχουμε ακόμη πολλά να βελτιώσουμε. Είναι θέμα χρόνου να φανεί και στο γήπεδο η δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις» τόνισε ο ακραίος του Ολυμπιακού, Ανδρέας Φράγκος.