Ταλέντο; Φυσικά και δεν αμφισβητείται. Μυαλό; Μάλλον αναζητείται… Ο αιγύπτιος μεσοεπιθετικός κάτι παθαίνει κι εκεί που όλα πάνε μια χαρά, ακολουθεί μια απερίσκεπτη ενέργεια και ό,τι καλό έχει κάνει πάει στράφι.

Ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ έχει κάνει αρκετή υπομονή και απ’ ό,τι έδειξε τουλάχιστον τελευταία, είναι πρόθυμος να σταθεί δίπλα του και να του δώσει κι άλλες ευκαιρίες. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει και ο ρουμάνος προπονητής.

Ο Ουάρντα είχε πέρυσι μία καταπληκτική χρονιά με τη φανέλα του Ατρομήτου, στον οποίο αγωνίστηκε ως δανεικός. Ηταν από τους βασικούς συντελεστές της εξαιρετικής πορείας της ομάδας. Επεισε λοιπόν τον Λουτσέσκου να ζητήσει την επιστροφή του στην Τούμπα, θεωρώντας πως θα ήταν ιδανικό κομμάτι στη συμπλήρωση του παζλ που είχε στο μυαλό του για τον φετινό ΠΑΟΚ. Και αλήθεια είναι ότι τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν εξαιρετικά. Ο Αιγύπτιος σκόραρε στο Ντα Λουζ κόντρα στην Μπενφίκα, βάζοντας τον ΠΑΟΚ προσωρινά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός όμως είναι πάντα ικανός να τα χαλάσει όλα. Την ώρα που ο Λουτσέσκου φαινόταν να έχει κερδίσει το στοίχημα μαζί του.

Η άσχημη συμπεριφορά του στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα έκανε τον Ρουμάνο να στραβώσει, όμως δεν θέλησε να οξύνει την κατάσταση.

Ολα όμως ξέφυγαν παραμονές του ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Ουάρντα κατάλαβε ότι δεν ήταν στα πλάνα του  προπονητή του για τη βασική ενδεκάδα και άρχισε την γκρίνια στα αποδυτήρια. Η απάντηση του Λουτσέσκου ήταν να τον αποκλείσει από την αποστολή, ωστόσο ο Αιγύπτιος δεν κατάλαβε σωστά το μήνυμα. Οσοι παίκτες έμειναν εκτός θα έπρεπε το πρωί της Κυριακής να προπονηθούν. Ο Ουάρντα προτίμησε να παραμείνει στο σπίτι του. Αυτό ήταν: ο Ρουμάνος δεν άντεξε και αποφάσισε να του επιβάλει σιωπηρή τιμωρία. Θα συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις, αλλά θα έπρεπε να ξεχάσει τα παιχνίδια με τον Αρη στο Κύπελλο και με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Δεν θέλησε να τον στείλει στη διοίκηση, ωστόσο ο Λούμπος Μίχελ που συναντήθηκε με τον παίκτη τού ξεκαθάρισε πως αν δεν συνέλθει θα έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Η περσινή σεζόν τον βρήκε μάλλον συμπτωματικά στον Ατρόμητο. Αρχικά ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει να τον δώσει δανεικό στην πορτογαλική Φεϊρένσε, όμως εκεί έμεινε ελάχιστα αφού αναγκάστηκε να φύγει κακήν κακώς.

Ο πορτογαλικός Τύπος έγραψε για παρενόχληση συζύγων των συμπαικτών του, κάποιοι από αυτούς εξαγριώθηκαν και στον ΠΑΟΚ έφτασαν αρκετά παράπονα. Ο ίδιος αρνήθηκε κάτι τέτοιο, ωστόσο το κλίμα στη Φεϊρένσε δεν τον σήκωνε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ετσι, παραχωρήθηκε στον Ατρόμητο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως αυτό του έκανε καλό. Στο Περιστέρι ήταν ένας άλλος Ουάρντα, αυτός που είχαμε γνωρίσει και στον Παναιτωλικό, την πρώτη ομάδα που τον έφερε στην Ελλάδα.

Η θητεία στον Ατρόμητο

Ο αιγύπτιος μεσοεπιθετικός είναι χωρίς αμφιβολία ένας ιδιαίτερα προικισμένος ποδοσφαιριστής. Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε προτάσεις το καλοκαίρι, αλλά δεν είχε καμία διάθεση να τον αφήσει να φύγει. Παρά τον ατίθασο χαρακτήρα, ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι πολύτιμος για κάθε ομάδα.

Στο προχθεσινό ντέρμπι με τον Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης πάτησε το χορτάρι στο 46′ αντικαθιστώντας τον Ζαμπά και χωρίς αμφιβολία έκανε αισθητή την παρουσία του. Εμπλέκεται στη φάση του πέναλτι και πανηγύρισε την απόκρουση του Πασχαλάκη πιο έντονα απ’ ό,τι αν σημείωνε γκολ. Ηταν φανερό ότι είχε πίεση, καθώς είχε επιστρέψει από τιμωρία και ήθελε να δείξει αρκετά πράγματα. Η συμβολή του ήταν σημαντική στην τελική επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου τον εμπιστεύτηκε, παρότι δεν τον είχε κοντά του, λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Αιγύπτου στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Ο ρουμάνος τεχνικός όμως είχε ενημερωθεί για την πολύ καλή παρουσία του και στα δύο παιχνίδια που έδωσε η Εθνική Αιγύπτου. Ισως, λοιπόν, η παρουσία του να συνδυαστεί με ένα βαθμολογικό άλμα που έκανε ο ΠΑΟΚ. Και στο εξής να δούμε όχι τον ατίθασο, αλλά τον πολυτάλαντο Ουάρντα.