Κορυφή παντού. Η ομάδα του στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος. Με 19 βαθμούς έπειτα από επτά αγωνιστικές. Με έξι νίκες και μία ισοπαλία. Ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ, έξι βαθμούς πάνω από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Ο ίδιος στην πρώτη θέση του πίνακα με τους σκόρερ με έξι γκολ. Πάνω από τον Πρίγιοβιτς, που έχει πέντε, πολύ πάνω από τους πρώτους σκόρερ των τριών μεγάλων της Αθήνας.

Ο Ατρόμητος εξελίσσεται – για δεύτερη σερί χρονιά – στην απόλυτη έκπληξη του πρωταθλήματος. Και ο Ευθύμης Κουλούρης στον απόλυτο πρωταγωνιστή του. Λίγους μήνες πίσω, βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει κι άλλον επιθετικό για να πλαισιώσει τον Πρίγιοβιτς, αποφάσισε πως θέλει να πάει κάπου που θα έχει εγγυημένο χρόνο συμμετοχής. Μίλησε με τον Γιαννούλη και τον Χατζηισαΐα, που αγωνίζονταν ήδη – ως δανεικοί – στον Ατρόμητο. «Ελα χωρίς να το σκεφτείς» ήταν η κοφτή απάντησή τους στην ερώτηση πώς είναι στο Περιστέρι.

Οταν μίλησε με τον Αγγελόπουλο και τον Κάναντι πείστηκε οριστικά πως ο Ατρόμητος θα του δώσει όλα αυτά που ζητεί: χρόνο συμμετοχής, πρωταγωνιστικό ρόλο, δυνατότητα διατήρησης της θέσης του στην εθνική ομάδα. Επειτα από επτά αγωνιστικές νιώθει δικαιωμένος. Και εξηγεί τα πάντα στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ», μία ημέρα μετά το νέο του… κρεσέντο και τα δύο γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

«Δεν υπάρχει ταβάνι»

Ο Κουλούρης εξηγεί τη δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι και στην ερώτηση για το πού το… πάει ο Ατρόμητος απαντά: «Δεν έχουμε βάλει ταβάνι. Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος μας ήταν η πεντάδα. Το ίδιο και τώρα. Ομως ταβάνι δεν υπάρχει. Το ταβάνι μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εχουμε κάτι πολύ σημαντικό και το νιώθω: σε κάθε ματς πάμε για τους τρεις βαθμούς, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου». Η δικαίωση που νιώθει για την επιλογή του να πάει στον Ατρόμητο είναι κάτι που κάνει χαρούμενο τον Ευθύμη Κουλούρη. «Νιώθω 100% δικαιωμένος και είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι ο εαυτός μου, χαίρομαι το ποδόσφαιρο και είμαι σε μια ομάδα που με αγκάλιασε. Το επιζητούσα κι εγώ το καλοκαίρι να πάω κάπου να παίζω. Θα μπορούσα να είμαι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αλλά ήθελα να έχω χρόνο συμμετοχής. Να πάρω παιχνίδια. Η ηλικία μου είναι τέτοια που απαιτεί να παίρνω παιχνίδια. Μίλησα με τον Γιαννούλη, τον Χατζηισαΐα, τον Ρισβάνη που τον ξέρω από την Εθνική. Μου είπαν τα καλύτερα. Αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο Αγγελόπουλος και ο Κάναντι. Είχα προσωπική επικοινωνία και με τους δύο, μου έδωσαν να καταλάβω ότι με χρειάζονται και με θέλουν πολύ. Με έκαναν να νιώθω τέλεια».

Οταν άκουσε τις λέξεις «πρωτάθλημα» και «έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ», ο επιθετικός του Ατρομήτου αρχικά δίστασε. Αλλά στη συνέχεια ανέφερε ότι τα όνειρα είναι όνειρα γιατί δεν σταματάνε ποτέ και πουθενά. «Εχουμε δείξει πολύ καλά στοιχεία ως ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να μας απορρίψει όλο αυτό που κάνουμε. Να μας το ακυρώσει. Ερχονται και τα ντέρμπι μπροστά μας, όμως βλέπουμε πως και οι μεγάλες ομάδες έχουν απώλειες. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα, είναι ανταγωνιστικό. Εμείς δείχνουμε σοβαροί ως ομάδα. Το όνειρο δεν σταματάει ποτέ και πουθενά. Εχουμε δείξει πως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και το σίγουρο είναι πως στο τέλος της σεζόν θα είμαστε χαρούμενοι».

«Εξαιρετικός άνθρωπος»

Η κουβέντα πήγε και στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο. Τελικά ο Νταμίρ Κάναντι είναι ένα προπονητικό… φαινόμενο; «Είναι πρώτα απ’ όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος», απαντάει ο Κουλούρης και συνεχίζει. «Εχει δημιουργήσει μια οικογένεια εντός της ομάδας. Και για το αν είναι καλός προπονητής, μιλάνε τα αποτελέσματα για εκείνον. Είναι ακόμα στο ξεκίνημά του και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Ο Κουλούρης ήταν στις επιλογές του Σκίμπε στα ματς του Nations League και αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα. «Η Εθνική ήταν ένας ακόμα λόγος για να έρθω στον Ατρόμητο. Θέλω να κρατήσω τη θέση μου σε αυτή. Εχουμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, ελπίζω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Για να το χαρούμε όλοι μας. Πρέπει να αλλάξει όλο αυτό του τελευταίου καιρού. Εχουμε συνηθίσει σε άλλες καταστάσεις. Υπάρχει ταλέντο στην Εθνική και νομίζω ότι θα το γυρίσουμε».

«Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί»

Το σχόλιο του Κουλούρη για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί. Και για τη νίκη και για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό που το κάνει με Ελληνες. Αλλά θεωρώ ότι θα νικήσει ο ΠΑΟΚ».