Δεν είναι σύνηθες να έρχονται κοντά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Να συμπλέουν σε κάτι. Είναι τέτοια και τόση η αντιπαλότητα, που ενίοτε χαράζουν διαφορετικές στρατηγικές μόνο και μόνο για να μην ταυτιστούν. Κατά συνέπεια, αυτό που συμβαίνει από το βράδυ της Δευτέρας και δώθε, αξίζει να αναφερθεί.

Ενα λάθος υπέρ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του βόλεϊ, που μεγαλόψυχα αναγνώρισε η διοίκηση του Ερασιτέχνη, όπως και η πρόταση αρχικά για επανάληψη όλου του αγώνα και μετά για παίξιμο μόνο των πόντων που έμεναν για την ολοκλήρωση του τάι μπρέικ, δημιουργούν νέα δεδομένα. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έδειξε έναν δρόμο που όλοι μπορούν, για να μην ειπωθεί ότι και πρέπει, να ακολουθήσουν. Την οδό της συναίνεσης και όχι της αντιπαράθεσης και μάλιστα δίχως λόγο. Το σφάλμα των διαιτητών, το «μέσα – έξω» ήταν όντως σε οριακό σημείο για την έκβαση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός από το να κερδίσει το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, προτίμησε να παραδεχθεί ότι ευνοήθηκε και εν συνεχεία δέχθηκε να συνδράμει τον Παναθηναϊκό σε κάθε ενέργειά του προκειμένου να ξαναγίνει το παιχνίδι. Στα μέρη μας, τέτοιες ενέργειες και ανάλογες κινήσεις δεν έχουν προηγούμενο. Και είναι σαφές ότι γίνονται χωρίς υστερόβουλα κίνητρα, γιατί πολύ απλά ήταν κάτι ξεκάθαρο.

Το μπαλάκι τώρα πάει κατευθείαν στους Καραμπέτσο, Ταρνατώρο, τους επικεφαλής Ομοσπονδίας και Λίγκας του βόλεϊ. Θα αναρωτηθεί κάποιος και εύλογα, αν οι παράγοντες έχουν λόγο στο ενδεχόμενο να γίνει κάτι όταν δεν υπάρχει δεδικασμένο. Γιατί, άλλο ένα λάθος σε εφαρμογή κανονισμών και εντελώς διαφορετικό να υπάρχει μια απόφαση διαιτητή και το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά μέχρι το φινάλε του. Θα μπορέσουν οι αρμόδιοι να κάνουν ένα βήμα παραπέρα; Θα περπατήσουν το μονοπάτι που άνοιξαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δίνοντας ένα παράδειγμα που έγινε δεκτό με ευμενή σχόλια από την πλειονότητα του κόσμου; Οι οπαδοί των δύο ομάδων το θέλουν και δεν το κρύβουν στις μεταξύ τους συζητήσεις και στα σχόλια που κάνουν. Οι διοικήσεις το ζητούν. Ο κανονισμός το αρνείται. Δεκτό. Ουδείς θέλει να καταστρατηγήσει ό,τι έχουν υπογράψει οι ομάδες και δεν πρέπει να τσαλακώνεται η προκήρυξη. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Για μια υπέρβαση. Και ίσως αξίζει τον κόπο να κλείσουμε μια φορά τα μάτια στο γράμμα των κανονισμών και να αποφασίσουμε με γνώμονα όχι τι λένε οι πολλοί, αλλά τι είναι πασιφανέστατα δίκαιο.

Οι υπεύθυνοι έχουν τον λόγο ή, αν προτιμάτε, ετοιμάζονται για το τζαμπ σέρβις!