Το ντέρμπι της Τούμπας δεν θα έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει δώσει έως τώρα στη φετινή πορεία του ο Παναθηναϊκός. Αγωνιστικά πρόκειται σίγουρα για το πιο δύσκολο παιχνίδι πιθανότατα ολόκληρου του πρώτου γύρου για την ομάδα του Δώνη. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από σερί επτά νικών σε ισάριθμους αγώνες, έχει περάσει νικηφόρα τρία ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Αρη, είναι φτιαγμένος για το πρωτάθλημα, θα έχει μια Τούμπα κατάμεστη. Από μόνα τους αυτά τα στοιχεία αρκούν για να δείξουν πως ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη δυσκολότερη αποστολή έως τώρα στο πρωτάθλημα.

Μια αποστολή που πλάι στον νεανικό ενθουσιασμό της ομάδας του Δώνη πρέπει να προστεθεί η εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών. Οι παραστάσεις. Το… know how αυτών των αγώνων. Δεν είναι πολλοί αυτοί οι παίκτες στο πράσινο ρόστερ. Ομως η εβδομάδα που ήδη τρέχει τους φέρνει στην πρώτη γραμμή όσον αφορά τα όσα έχουν να πουν στα νέα παιδιά, που για πρώτη φορά θα ζήσουν μια ατμόσφαιρα ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης, που έχει ζήσει πολλά τέτοια ματς τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Φεντερίκο Μακέντα, του οποίου οι παραστάσεις φτάνουν έως το Ολντ Τράφορντ, είναι κυρίως εκείνοι που το… παίρνουν πάνω τους. Και με τις κουβέντες τους και τις συζητήσεις τους με τους νεαρότερους ποδοσφαιριστές προσπαθούν να τους περάσουν τα μηνύματα που χρειάζονται ώστε να μπουν έτοιμοι σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι το βράδυ της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Δώνης θέλει να αποφορτίσει τους παίκτες του από το άγχος που πιθανόν να έχουν. Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι κουβέντες του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. Οταν είπε πως δεν τον φοβίζει το ματς, πως δεν τους φοβάται τους παίκτες του ότι μπορεί να λυγίσουν. «Περισσότερο τους φοβόμουν στην Τρίπολη με τον δικό μας κόσμο και το άγχος που θα τους δημιουργούσε, παρά σε εκτός έδρας ματς», ήταν το μήνυμα του Δώνη το Σάββατο. Και με βάση αυτές τις κουβέντες πορεύεται και στο Κορωπί και θα πορευτεί μέχρι τη Δευτέρα.

Ο Δώνης δεν θα έχει μαζί του για ακόμα ένα παιχνίδι τον Αντονί Μουνιέ, ο οποίος δεν προπονήθηκε και θα χάσει και αυτόν τον αγώνα. Θα προσπαθήσει να προλάβει το ματς με την ΑΕΚ, αλλά μόνο σίγουρο δεν είναι κι αυτό. Αντίθετα, Κάτσε και Γιόχανσον έχουν επιστρέψει κανονικά και θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο Δώνης δεν έχει αποφασίσει ακόμα ούτε για το σχήμα, ούτε για τα πρόσωπα, κυρίως όσον αφορά μια-δυο θέσεις μεσοαμυντικά.

Δικαιώθηκε με Πέτριτς

Ανάσα για τον Παναθηναϊκό, που θα αποπληρώσει σε βάθος έξι μηνών τον Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης είχε καταθέσει αίτηση ζητώντας επιβολή ποινών για το Τριφύλλι, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να ζητεί στη δική του αίτηση να τον αποπληρώσει σε έξι δόσεις. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ την έκανε τελικά δεκτή και ο παλαίμαχος επιθετικός θα λάβει τις περίπου 170.000 ευρώ που του οφείλονται σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί εντός δεκαημέρου.