Aλλιώς λογάριαζαν τα πράγματα η ΑΕΚ και ο Νίκος Ζήσης και αλλιώς τους προέκυψαν, με αποτέλεσμα η υπόθεση λόγω της απουσίας του τραυματία διεθνούς γκαρντ να παραπέμπει στη διαφήμιση με τον Τζορτζ Κλούνι… Νο martini, no party!

Για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, η Ενωση υποδέχεται απόψε (19.30) στο ΟΑΚΑ την Μπάμπεργκ, την οποία ξαναβρίσκει απέναντί της έπειτα από 41 χρόνια. Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κόρατς, στις 15 και 22 Νοεμβρίου του 1977.

Τότε η Ενωση είχε νικήσει τους Γερμανούς με 68-62 στην Αθήνα και με 84-77 στη Βαμβέργη και προκρίθηκε σε όμιλο μαζί με την Παρτίζαν Βελιγραδίου, τη Γένοβα και τη γαλλική Νις. Σε αντίθεση με τον απόντα Ζήση θα δουν τις αναμνήσεις τους να ζωντανεύουν ο Λούκα Μπάνκι και ο Ηλίας Κατζούρης, που κάθισαν στον πάγκο της γερμανικής ομάδας κατά την περσινή σεζόν και την κοουτσάρισαν στην Ευρωλίγκα. Η συμμετοχή του τραυματία Ντούσαν Σάκοτα θα κριθεί την τελευταία στιγμή, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος εστίασε «στην ανάγκη να περιορίσουμε τη δημιουργία και την εκτέλεση του Ταϊρίς Ράις». Πρόκειται για τον Αμερικανό και πολιτογραφημένο Μαυροβούνιο γκαρντ που άρχισε την επαγγελματική καριέρα του τη σεζόν 2009-10 στον Πανιώνιο και το 2014, με προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, οδήγησε τη Μακάμπι στην κατάκτηση του τίτλου της Ευρωλίγκας. Μιάμιση ώρα αργότερα (21.00) ο Προμηθέας θα επιδιώξει να ξεπεράσει τη συντριβή από τον ΠΑΟΚ και να αβγατίσει το ρεκόρ του στο 3-0, απέναντι σε μια άλλη γερμανική ομάδα: την Μπαϊρόιτ, απέναντι στην οποία πέρυσι η ΑΕΚ σημείωσε μια ήττα και μια νίκη με τα απανωτά τρίποντα του Βασιλόπουλου και του Σάκοτα. Την αποψινή ελληνική τριλογία συμπληρώνει ο Αρης. Στο πλαίσιο του FIBA Europe Cup αντιμετωπίζει στις 19.00 στο Ντνίπρο την ομώνυμη ουκρανική ομάδα, η οποία στον πρώτο γύρο απέκλεισε το Λαύριο.

Eμεινε από… πόντους ο ΠΑΟΚ

Hταν στραβό το κλήμα με τη δική του απόδοση και το α λα Βενέτσια επιθετικό έλλειμμα στο δεύτερο ημίχρονο, το έφαγε και ο… γάιδαρος των διαιτητών και να πώς ο ΠΑΟΚ υπέστη την τρίτη απανωτή ήττα του σε ισάριθμους αγώνες του Basketball Champions League, με 72-68 από τη Χάποελ Χολόν. Καθοδηγούμενος από τον Φιλ Γκος ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 42-34 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν άντεξε στο δεύτερο μέρος, στο οποίο σκόραρε μόλις 26 πόντους, ενώ βάρυνε κιόλας η διαφορά στις ελεύθερες βολές (12/18 έναντι 31/36). Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γκάρετ 2, Γκος 23 (3/6δ., 4/10τρ.,5/6β., 5ρ.), Χάτσερ 7, Κόνιαρης 2, Τέπιτς 5, Αθηναίου 8, Χρυσικόπουλος 5, Μαργαρίτης 11, Μορέιρα, Πόουπ 2, Σχίζας 2, Ζάρας 1.