Το έργο της ΑΕΚ ήταν σίγουρα δύσκολο απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, με την Ενωση να κυνηγά μια υπέρβαση απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας για να πάρει κάτι από το χθεσινό ματς. Ωστόσο, η Ενωση το προσπάθησε και για 60 λεπτά κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τους Βαυαρούς. Ενα «νεκρό» διάστημα ωστόσο δύο λεπτών ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Μπάγερν και να κρίνει το παιχνίδι. Αφού τα τέρματα των Μαρτίνεζ και Λεβαντόφσκι δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση από την Ενωση, που πάλεψε, όμως έφυγε με άδεια χέρια από το ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάγερν Μονάχου με 2-0.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας, όπως είναι λογικό, περισσότερο το μυαλό της στα μετόπισθεν. Στο πώς θα περιορίσει δηλαδή τους πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που είχε στη σύνθεσή της η Μπάγερν, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία της.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε δώσει εντολή στους Μπακασέτα και Μάνταλο να επιστρέφουν ταχύτατα στην άμυνα όποτε η κατοχή ήταν στα πόδια των Γερμανών, ώστε να δώσουν βοήθειες στους Χουλτ και Μπακάκη. Κάτι που σε έναν βαθμό επετεύχθη, αφού στο πρώτο 45λεπτο η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως όλο αυτό δεν κατάφερε να το μετουσιώσει σε κάποιο γκολ.

Στο 11′ η κεφαλιά του Λεβαντόφσκι σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ενώ ένα λεπτό μετά το σουτ του Γκάμπρι έφυγε άουτ. Η Ενωση έπαιρνε θάρρος όσο κυλούσε ο χρόνος και προσπαθούσε να κάνει την άμυνα των Γερμανών να την αισθανθεί. Οπως συνέβη στο 20′, όταν ο Πόνσε έφυγε ωραία στην πλάτη του Χούμελς και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ.

Μέχρι την ανάπαυλα

Η Μπάγερν συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να κυνηγά το γκολ μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, μιας και οι προσπάθειες του Λεβαντόφσκι στο 32′, του Γκνάμπρι στο 38′ και του Ρόμπεν στο 44′ δεν έφεραν κάτι για τους φιλοξενουμένους. Οι Γερμανοί έκαναν το παιχνίδι τους στο ΟΑΚΑ, όμως από την άλλη δεν μπόρεσαν στο πρώτο 45λεπτο να δημιουργήσουν ουσιαστικά προβλήματα στην ΑΕΚ, που με κορυφαίο τον Τσιγκρίνσκι έβρισκε απαντήσεις στις προσπάθειες των Βαυαρών.

Ηταν σαφές πως, έτσι όπως είχε κυλήσει το πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν στα μέτρα της ΑΕΚ – είχε κρατήσει μακριά από το γκολ την Μπάγερν και δεν είχε αφήσει το ματς να ανοίξει. Ωστόσο, με ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Γερμανίας κάθε στιγμή αδράνειας κοστίζει. Και η Ενωση το κατάλαβε χθες αυτό από πρώτο χέρι, μιας και μέσα σε δύο λεπτά δέχθηκε ισάριθμα τέρματα.

Στο 61′ ο Χάβι Μαρτίνεζ εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή της ΑΕΚ για το 0-1, ενώ στο 63′ ο Λεβαντόφσκι σκόραρε ουσιαστικά προ κενής εστίας μετά το γύρισμα του Κίμιχ. Ετσι, η Μπάγερν, χωρίς καλά καλά να το αντιληφθεί η ΑΕΚ, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και άλλαξε άρδην τα δεδομένα του αγώνα.

H Ενωση προσπάθησε να βγάλει κάποια αντίδραση στο γήπεδο και να μπει ξανά στο ματς. Ο Ουζουνίδης ανακάτεψε την τράπουλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Μπογέ και Αλεφ, αντί του αρνητικού χθες Μάνταλου και του Κλωναρίδη. Ομως αυτό δεν ήταν απλό. Η Μπάγερν είχε πετύχει αυτό που ήθελε και πλέον μπορούσε να κάνει διαχείριση του αγώνα. Η γερμανική ομάδα κρατούσε με άνεση την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή της και παράλληλα αναζητούσε κάποια αντεπίθεση για ένα τρίτο τέρμα.

Ο κόσμος προσπάθησε να δώσει ώθηση στον Δικέφαλο, με τους περίπου 55.000 φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο να μη σταματούν στιγμή να εμψυχώνουν τους Κιτρινόμαυρους. Ομως αυτό δεν ήταν αρκετό.

Η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια και το να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο η Μπάγερν προηγείται με δύο γκολ δεν είναι απλό. Ετσι, αυτό το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΚ να κερδίζει το χειροκρότημα των φιλάθλων της για την προσπάθεια που κατέβαλε, αλλά να μένει χωρίς βαθμό έπειτα από τρία παιχνίδια στον όμιλο.

Ο αγώνας του κόσμου

Ο κόσμος προσπάθησε να δώσει ώθηση στον Δικέφαλο, με τους περίπου 55.000 φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο να μη σταματούν στιγμή να εμψυχώνουν τους Κιτρινόμαυρους. Ομως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων είναι τεράστια.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος (76′ Αλεφ), Γαλανόπουλος (84′ Γκάλο), Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Πόνσε.

Μπάγερν Μονάχου (Ν. Κόβατς, 4-1-4-1): Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Χάμες (62′ Γκορέτσκα), Τιάγκο, Γκνάμπρι (75′ Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84′ Βάγκνερ).