Η Γιουβέντους έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα μετά τη Μίλαν το 2005 που άλωσε το Ολντ Τράφορντ νικώντας με 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το αποτέλεσμα αλλά κυρίως η εικόνα των Κόκκινων Διαβόλων στο πρώτο ημίχρονο προκάλεσαν τσουνάμι αντιδράσεων μεταξύ των οπαδών του αγγλικού συλλόγου.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο που πήγε στο Ολντ Τράφορντ περπατώντας λόγω του εγκλωβισμού του πούλμαν της Γιουνάιτεντ στην κίνηση έδειξε ξανά τρία δάκτυλα προς την εξέδρα, αυτή τη φορά έχοντας στο στόχαστρό του τους οπαδούς της Γιουβέντους. Ηθελε με τον τρόπο αυτόν να τους θυμίσει το τρεμπλ που κατέκτησε με την Ιντερ το 2010.

Η Γιουβέντους ήταν ανώτερη ανεβάζοντας τα ποσοστά κατοχής της μπάλας ακόμα και στο 74% στο πρώτο 45λεπτο απέναντι σε μία Γιουνάιτεντ που έμοιαζε με σκιά του ένδοξου παρελθόντος. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ντιμπάλα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο Ντε Χέα απέτρεψε τουλάχιστον δύο ακόμα τέρματα. Η απόκρουση που έκανε στο σουτ του Ρονάλντο τη στιγμή που η μπάλα κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του καταγράφεται ως η σημαντικότερη μέχρι τώρα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Ρονάλντο ενώ πωλούνταν κασκόλ στα χρώματα της αγγλικής ομάδας και της Γιούβε τα οποία έγραφαν The Legend is Back. Ο CR7 δεν κατάφερε πάντως να λάμψει όσο το ρολόι με τα 424 διαμάντια αξίας 2 εκατ. ευρώ που φορούσε στη συνέντευξη Τύπου.

Μαντίλι κουνάει ο Λοπετέγκι

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες (2-1 την Πλζεν) αλλά έχασε λόγω τραυματισμού τον Μαρσέλο, ο οποίος προηγουμένως πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Είναι άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Βραζιλιάνος κι αν καταφέρει τελικά να αγωνιστεί στο κυριακάτικο clasico. Σύμφωνα με το Radio Monte Carlo η Ρεάλ θα απολύσει σήμερα τον Γιουλέν Λοπετέγκι και θα τον αντικαταστήσει προσωρινά με τον προπονητή της δεύτερης ομάδας Σαντιάγο Σολάρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που νικά τη Σαχτάρ στην έδρα της, με το εντυπωσιακό σκορ 3-0.

Ο Αγιαξ νίκησε στις καθυστερήσεις με 1-0 την Μπενφίκα με γκολ του Μαζραουί και θεωρητικά κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον όμιλο.

Από τύχη δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές στη Ρώμη, πριν από το παιχνίδι της Ρόμα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τουλάχιστον είκοσι ρώσοι οπαδοί που ακολούθησαν την ομάδα τους τραυματίστηκαν στον σταθμό του μετρό Ρεπούμπλικα της Αιώνιας Πόλης όταν σε κατάσταση μέθης άρχισαν να χοροπηδούν στις κυλιόμενες σκάλες οι οποίες κατέρρευσαν. Επτά από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ ένας υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι.

Επεισόδια όμως σημειώθηκαν και έξω από το Ολίμπικο και στην περιοχή Πόντε Ντούκα ντ’ Αόστα.

Η Ρόμα πάντως κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 3-0.