Κάπου, κάποτε η Κική Δημουλά έγραψε ή είχε πει πως «η εμπειρία είναι ένα θλιβερό κέρδος» και αυτό το συνειδητοποίησε με σκληρό τρόπο προχθές το βράδυ η ΑΕΚ!

Το παραδέχθηκε άλλωστε με δικά του λόγια και ο Ουζουνίδης, όταν στη λήξη του αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου δήλωσε ότι «οι εμπειρίες που παίρνουμε ανταγωνιζόμενοι με τέτοιες ομάδες και τέτοιους παίκτες είναι τρομερές».

Τρομερές, στην κυριολεξία, αγαπητέ Μαρίνο: τρομερές και τρομακτικές που μάλιστα παραποίησαν και το νόημα μιας παροιμιώδους έκφρασης, ώστε να αποδειχθεί ότι «όσα φέρνει το λεπτό, δεν τα φέρνει η ώρα»: για την ακρίβεια, το μοιραίο δίλεπτο στο οποίο οι Βαυαροί βρήκαν μπόσικη την αριστερή πλευρά και συλλήβδην την άμυνα της ΑΕΚ, έβαλαν δύο γκολ και επιβεβαίωσαν τον… Μαυρομμάτη!

Αυτό που ο Μανώλης είχε πει εν τη ρύμη του λόγου του σε μια περιγραφή αγώνα («ευκαιρία για δυο γκολ», εννοώντας ευκαιρία για το 2-0) προχθές συνέβη στην πραγματικότητα: η Μπάγερν έβαλε δύο γκολ σε μια κατά το μάλλον ή ήττον ίδια φάση!

Με διαφορά ολίγων δευτερολέπτων ο καψερός ο Βασίλης Μπάρκας μάζεψε δυο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του και το διπλό σοκ που υπέστησαν οι πρωταθλητές Ελλάδας έγραψε το σενάριο της τρίτης ήττας τους: ή μάλλον του τρίτου μαθήματος εμπειρίας που η… ρουφιάνα έχει πολύ ακριβά δίδακτρα!

Η ζωή βεβαίως συνεχίζεται: θα συνεχιστεί το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου στην Allianz Arena, με την προσδοκία της ΑΕΚ, μετά το τσιτάτο της Δημουλά και την ατάκα του Μαυρομμάτη, να μην επιβεβαιώσει και τον στίχο του Ακη Πάνου, που λέει «στο σταθμό του Μονάχου με πέταξε, άχου, η μαύρη μοίρα μου, μάνα κακομοίρα μου»!

ΥΓ: Είναι κακό ότι η ΑΕΚ χάνει, αλλά τουλάχιστον μπορεί να παρηγορείται ότι δεν χάνει με τον ίδιο τρόπο, διότι τότε θα αποδεικνυόταν ανεπίδεκτη μαθήσεως…