Σοβαρό κίνδυνο να μην προκριθεί στη φάση των αγώνων νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ διατρέχει πλέον η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη χθεσινή ισοπαλία 2-2 με τη Νάπολι στο Παρκ ντε Πρενς. Η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως μπορεί και χωρίς τον Μέσι, νικώντας με 2-0 την Ιντερ που τη στέλνει ουσιαστικά στην επόμενη φάση, ενώ εντυπωσιακές νίκες πέτυχαν η Ντόρτμουντ με 4-0 επί της Ατλέτικο, η Λίβερπουλ με 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα και η Πόρτο με 3-1 επί της Λοκομοτίβ στη Μόσχα.

Ο άνθρωπος που πέρυσι τέτοιον καιρό ταπεινώθηκε από την Παρί ως προπονητής της Μπάγερν (ήττα με 3-0), ο Κάρλο Αντσελότι, με αποτέλεσμα να απολυθεί λίγες ημέρες αργότερα, πήρε την εκδίκησή του. Οι Παρτενοπέι που τον πιστεύουν, σε αντίθεση με ό,τι έκαναν  οι Βαυαροί (μόνο πέντε παίκτες με πίστευαν, είπε στη συνέντευξη Τύπου), υποχρέωσαν σε ισοπαλία 2-2 την Παρί, η οποία λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις από τον Ντι Μαρία που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ινσίνιε και Μέρτενς έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στη Νάπολι για να ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ρουί με αυτογκόλ. Τα τατουάζ στην πλάτη με τους υπερήρωες Σπάιντερμαν και Μπάτμαν δεν βοήθησαν ιδιαίτερα τον Νεϊμάρ.

Με τον Μέσι στις εξέδρες του Καμπ Νου έχοντας δεμένο το δεξί του χέρι και κοντά του τον πρωτότοκό του Τιάγκο, η Μπάρτσα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ιντερ με γκολ των Ραφίνια και Ζόρντι Αλμπα και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της.

Τα βέλη στον Γιορίς

Για τον ίδιο όμιλο, επώδυνη πιθανόν να αποδειχτεί για την Τότεναμ η ισοπαλία 2-2 με την PSV στο Αϊντχόφεν. Τα Σπιρούνια έμειναν στον έναν βαθμό ύστερα από τρεις αγώνες και πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου τους. Η Τότεναμ έδειξε ικανή να πάρει τους τρεις βαθμούς παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μεξικανού Λοσάνο. Λούκας και Κέιν έφεραν την ανατροπή, αλλά η αποβολή του Γιορίς στο 79′ λόγω φάουλ στον Λοσάνο έξω από την περιοχή επέτρεψε στην ολλανδική ομάδα να φτάσει στην ισοφάριση στο 87′ με τον αρχηγό Ντε Γιονγκ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο τερματοφύλακας της PSV Ζουτ έκανε επτά αποκρούσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας αυτή τη δεκαετία!

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί της Τότεναμ έχουν στρέψει τα βέλη τους στον αρχηγό της ομάδας Γιορίς, τον οποίο κατηγορούν για αναξιοπιστία. Θύμισαν πως δεν ήταν μόνο η χθεσινή αποβολή, αλλά και η λάθος έξοδος που οδήγησε σε γκολ της Μπαρτσελόνα, στο Γουέμπλεϊ.

Αίσθηση προκάλεσε η βαριά ήττα με 4-0 της Ατλέτικο από την Ντόρτμουντ. Ηταν μόλις η τέταρτη φορά σε 391 αγώνες υπό τις οδηγίες του Ντιέγο Σιμεόνε που οι Ροχιμπλάνκος δέχονται τέσσερα γκολ και η πρώτη που γνωρίζει ήττα με τέσσερα γκολ διαφορά.

Το 19ο πέναλτι που απέκρουσε στην καριέρα του ο 37χρονος πια Κασίγιας έβαλε τις βάσεις ώστε η Πόρτο να φύγει νικήτρια με 3-1 από την έδρα της Λοκομοτίβ και να βλέπει πρόκριση.

Την παλιά καλή Λίβερπουλ απόλαυσαν οι φίλοι των Κόκκινων στη νίκη με 4-0 επί του Ερυθρού Αστέρα. Ο Σαλάχ πέτυχε δύο γκολ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τα 50 γκολ σε μόλις 65 αγώνες. Σκόραραν επίσης οι Φιρμίνο και Σανέ (ο τελευταίος έχασε πέναλτι).