Η ιστορική πρεμιέρα του Ολυμπιακού και η επιστροφή της Ελλάδας έπειτα από χρόνια και ζαμάνια στην Ευρωλίγκα γυναικών δεν στέφθηκε με επιτυχία, αλλά πίσω από την ήττα υπάρχουν οι καλές εντυπώσεις και οι παρελκόμενες υποσχέσεις…

Χθες, στη Χαλκίδα, οι πρωταθλήτριες Ελλάδος ηττήθηκαν από την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 63-54, σε ένα ματς από το οποίο δεν έλειψαν οι περιπέτειες: οκτώμισι λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ένα τηλεφώνημα-φάρσα για τοποθέτηση βόμβας είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του για ένα τέταρτο της ώρας και την εκκένωση του γηπέδου.

«Φάνηκε η απειρία μας και συν τοις άλλοις επηρεασθήκαμε από τη διακοπή, αλλά νομίζω ότι η διάθεση της ομάδας δείχνει ότι θα είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια της διοργάνωσης. Είχαμε άγχος, που το θεωρώ απαραίτητο ώστε να μας δώσει επιπλέον κίνητρο» τόνισε ο προπονητής Γιώργος Παντελάκης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Τζόνσον 10 (8 ρ., 3 ασ.), Παυλοπούλου 6, Σπυριδοπούλου 6, Σταμάτη 3, Τόμας 11 (4 ρ., 4ασ.), Αφτζή, Κοσμά, Λίτση, Μάζιτς 4, Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 11.

Για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε, η Κέλσι Πλάμερ σκόραρε 20 πόντους, η Βον 12 και η Κόρα 11.

n Στη δεύτερη πράξη της χθεσινής ελληνοτουρκικής μπασκετικής μάχης, η Νίκη Λευκάδας γνώρισε επίσης την ήττα στην πρεμιέρα του Eurocup με 81-61 από τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη (Τζόνσον-Γουόκερ 25 π., 11 ρ.).

Β. Σ.