Σημείο «ζωής» ή ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να κερδίσει χρόνο; Πραγματικότητα ή μυθεύματα; Ο,τι κι αν συμβαίνει θα φανεί άμεσα. Ακόμα και σήμερα. Ο λόγος για τα περιβόητα πλέον χρήματα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και τη διαρροή που υπήρξε χθες το πρωί από πλευράς Γιάννη Αλαφούζου πως υπάρχει κινητικότητα και πως η πλευρά της Pan Asia ενημέρωσε ότι είναι όλα έτοιμα πλέον για να βάλει χρήματα σε λογαριασμό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ.

Γιατί σε λογαριασμό του Αλαφούζου και όχι απευθείας στης ΠΑΕ; Διότι ο Παϊρότζ δεν έχει πάρει ακόμα άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να μπορεί να βάλει χρήματα απευθείας στην ομάδα. Θα πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση από την ΕΕΑ και στη συνέχεια θα έχει το δικαίωμα να βάλει απευθείας χρήματα στην ΠΑΕ.

Ωστόσο, ένα ακόμα ερώτημα το οποίο γεννάται απ’ τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι το κατά πόσο ο Παϊρότζ μπορεί να πάρει άμεσα, με αυτά τα χρήματα, κάποιες από τις μετοχές που προβλέπεται στη συμφωνία που έχει υπογράψει με τον Αλαφούζο. Διότι αυτά τα χρήματα δεν θα πάνε απευθείας από τους Ασιάτες στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά αυτό θα γίνει μέσω του λογαριασμού του Αλαφούζου.

Πιθανότατα κάτι τέτοιο να γίνει μέσω ταμειακής διευκόλυνσης και αυτά τα χρήματα να αφαιρεθούν όταν πλέον ο Παϊρότζ θα μπορεί και με έγκριση της ΕΕΑ να προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Το σημαντικό, ωστόσο, είναι να φανούν επιτέλους χρήματα, έστω και ένα εκατομμύριο ευρώ που σκοπεύει να βάλει για αρχή ο Παϊρότζ. Μέχρι να συμβεί αυτό, ακόμα και ο ίδιος ο Αλαφούζος θα παραμένει επιφυλακτικός, καθώς όλο αυτό το διάστημα χρήματα ακούει και χρήματα δεν βλέπει. Οπως και όλοι όσοι παρακολουθούν τη συγκεκριμένη υπόθεση και περιμένουν από τον Ταϊλανδό να εμφανίσει επιτέλους χρήματα.

Συνεχίζει τη χρηματοδότηση

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Γιάννης Αλαφούζος συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να είναι, πλέον, συνεπής στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Οι διακανονισμοί για τα χρέη τηρούνται κανονικά, ποδοσφαιριστές και πιστωτές που τους οφείλονται χρήματα διαπιστώνουν κίνηση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ σε λίγες μέρες είναι να πληρωθούν και οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Τα χρήματα που δίνει ο Αλαφούζος είναι μεν μικροποσά, αλλά σημαντικά για να μην έχουν… μπλεξίματα και πάλι οι Πράσινοι. Μέσα στις επόμενες μέρες είναι να πάρουν και οι ποδοσφαιριστές δόσεις συμβολαίων και αν ο Παϊρότζ πράγματι εμφανίσει χρήματα, ορισμένα απ’ αυτά θα πάνε και σε ποδοσφαιριστές.

Διαφορετικά θα καλύψει μόνος του ο Αλαφούζος και αυτή την εκκρεμότητα.

Οι διοικητικές εξελίξεις δεν έχουν την ταχύτητα που θα περίμενε κανείς, αλλά το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν φαίνεται να το απασχολεί τίποτα απ’ όλα αυτά. Και όλοι ανυπομονούν για το πρώτο πολύ μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Δώνης σκέφτεται τόσο το 3-4-2-1, όσο και το 4-4-2, ωστόσο φαίνεται πως την οριστική του απόφαση για το σχήμα θα την πάρει παραμονές του αγώνα. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξει έκπληξη τόσο στον σχηματισμό, όσο και σε κάποια πρόσωπα, προκειμένου ο Δώνης να αιφνιδιάσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οριστικά χωρίς τον Μουνιέ

Επιπλέον προβλήματα για τον έλληνα προπονητή δεν έχουν προκύψει, με τον Μουνιέ να είναι οριστικά εκτός και να κάνει αγώνα δρόμου πλέον μήπως και βρίσκεται στην αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ την 3η Νοεμβρίου.

Χθες το πρωί οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Χατζηγιοβάνης, Αλτμαν, Γιόχανσον, Στάικος, Κότσαρης, Κάτσε και Σέχου πέρασαν εργομετρικά.

Για ανανέωση ο Κολοβέτσιος

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος αναμένεται να είναι ο πρώτος που θα περάσει από τα γραφεία της ΠΑΕ για επέκταση του συμβολαίου, το οποίο ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται να γίνει μετά το πέρας των τριών σερί ντέρμπι.