Χρόνια πολλά είχαν να συναντηθούν ΑΕΚ και Αρης για τη Σούπερ Λίγκα. Και να που θα δούμε τις ομάδες αντιμέτωπες το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, σε ένα από τα καλύτερα ματς της αγωνιστικής. Σίγουρα το πλέον ενδιαφέρον της ημέρας, καθόσον οι άλλοι ισχυροί αγωνίζονται τη Δευτέρα για διάφορους λόγους. Και εδώ, αξίζει να ανοίξουμε μια παρένθεση: με δεδομένο ότι αποφάσισε ο υφυπουργός να μετακινηθεί το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκού τη Δευτέρα και ο Ολυμπιακός ένεκα και των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων έπρεπε να παίξει την ίδια ημέρα, γιατί να μην πήγαινε την Κυριακή το παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΣ; Τώρα, έχουμε το παράδοξο να δίδονται ισάριθμα παιχνίδια την Κυριακή και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα η κατεξοχήν παραδοσιακή ημέρα για ποδόσφαιρο να μοιάζει αρκετά αδύναμη στο πρόγραμμα. Τροφή για σκέψη αναφορικά με το μέλλον, προφανώς.

Επιστροφή στο ΑΕΚ – Αρης. Οι γηπεδούχοι αναζητούν τρόπο να πλησιάσουν ξανά στην κορυφή ύστερα από την ποινή των -3 βαθμών που σίγουρα τους πλήγωσε. Χρειάζεται, λοιπόν, να χτίσουν ένα σερί νικών και τα εντός έδρας ραντεβού είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι χρειάζεται να τα ξεπερνούν με επιτυχίες. Η ΑΕΚ αποτελεί ένα σύνολο που επί Χιμένεθ ήθελε να παίξει ισπανικά μεν, αλλά ελαφρώς κυνικά. Εξασφαλίζοντας πρώτα την ισοπαλία και μετά κυνηγώντας τους τρεις βαθμούς. Και έχοντας ως στόχο να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό σε κάθε παιχνίδι. Με τον Ουζουνίδη, αυτή η ισπανική αύρα δεν είναι τόσο δυνατή όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Ο κόουτς επιθυμεί επιθετικό ποδόσφαιρο και γρήγορη μετάβαση της μπάλας από τη μία περιοχή στην άλλη, όχι τόσο passing game όμως και για να είμαστε ξεκάθαροι, ούτε στα Σπάτα διαθέτουν τους πλέον ικανούς χειριστές.

Οσο για τον Αρη, η επίδραση του Ερέρα στον τρόπο που αγωνίζονται οι παίκτες είναι εμφανέστατη. Ο ισπανός τεχνικός και οι Λάτιν που διαθέτει η ομάδα δίνουν ωραίο στυλ όταν ανοίγεται ο Αρης, ωστόσο αυτό δεν συνδυάζεται πάντα με αποτελέσματα. Για παράδειγμα, στο Χαριλάου πανηγύρισαν στην αρχή τρεις διαδοχικές νίκες, έκαναν όνειρα για εντυπωσιακή πορεία, αλλά στα παιχνίδια με ΠΑΣ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ κάτι έλειπε για να έρθει η νίκη. Δυστοκία στο επιθετικό κομμάτι; Είναι προφανές. Απειρία; Μια σκέψη αρκετών. Οπως και να ‘χει, ο Αρης σε ένα ανοιχτό γήπεδο όπως είναι το Ολυμπιακό Στάδιο θα μπορεί με τους ταλαντούχους μεσοκυνηγούς του να απειλήσει. Και να αναζητήσει με αξιώσεις ένα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα κόντρα σε δυνατό αντίπαλο, κάτι που του λείπει καιρό τώρα…