Λεφτά υπάρχουν. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Μπορεί να μην υπάρχουν για τους συνταξιούχους. Μπορεί να μην επαρκούν για τις ανάγκες των παιδικών σταθμών. Μπορεί να μη φτάνουν για πετρέλαιο στα σχολεία, στη Βόρεια Ελλάδα, τώρα που θα χειμωνιάσει (όπως και πέρυσι). Αν κρυώνουν οι μαθητές υπάρχουν και τα μαγκάλια. Λεφτά υπάρχουν, για το ποδόσφαιρο. Κι όταν λέμε ποδόσφαιρο, δεν μιλάμε για τίποτα ερασιτεχνικά σωματεία που κυνηγάνε το δίφραγκο με το ντουφέκι, για να αγοράσουνε σώβρακα και φανέλες. Λεφτά υπάρχουν για τη διοργανώτρια Αρχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Την περιβόητη Σούπερ Λίγκα. Κι όχι τίποτα πενταροδεκάρες. Για την τρέχουσα σεζόν 1.286.889 ευρώ και 612.800 για την επόμενη. Χορηγία, για τα λειτουργικά της έξοδα. Ας είναι καλά ο μέγας Γιαραμπής που ακούει στο όνομα Γεώργιος Βασιλειάδης (φωτογραφία κάτω). Ο πλέον αβέρτος και κουβαρντάς υφυπουργός Αθλητισμού, ever.

Μαρούλι

Εύλογα θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: Και γιατί δύο εκατομμύρια (παρά ένα κατοστάρικο) μαρούλι στη Σούπερ Λίγκα κι όχι στην Ενωση Φίλων Ακροπόλεως. Στην Ενωση Φίλων Παλαιστίνης. Στη Διεθνή Ενωση Φίλων του ναού του Επικουρίου Απόλλωνος. Την Ελληνική Ενωση Φίλων Μαδαγασκάρης. Τη Μεσσηνιακή Ενωση Φίλων Πόκερ. Στον Σύλλογο Φίλων του Αγίου Μένιγνου του Κναφέως, του προστάτη των Χημικών. Την Ενωση Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας. Στον Ομιλο Φίλων της Αστρονομίας. Στη Κωακή Ενωση Φίλων Τεχνικών – Παιγνίων και Τέξας. Στην Ενωση Φίλων Νέας Κίνας. Δεν έχουνε όλοι αυτοί ανάγκες και λειτουργικά έξοδα; Δεν επιτελούν κοινωνικό έργο; Και γιατί στη Σούπερ Λίγκα κι όχι στην Κυπριακή Ενωση Φίλων Ναργιλέ. Το έργο που προσφέρει είναι τεράστιο. Ο αγώνας, για να μπορούν να καπνίζουνε ναργιλέ τα αδέλφια μας οι κύπριοι μερακλήδες ελεύθερα και σε τιμές λογικές.

Περαστικός

Ενάντια στην απαράδεκτη φορολογία του καπνού του ναργιλέ. Κόντρα στα καπνικά που μπαίνουνε παράνομα από τα Κατεχόμενα. Με σύνθημα «Θέλουμε να καπνίζουμε τον ναργιλέ μας, με αυθεντικά προϊόντα, στηρίζοντας τους εμπόρους της πατρίδας μας, σε φυσιολογικές τιμές». Αυτός ο αγώνας, αυτή η τεράστια προσπάθεια, δεν χρήζουν ενίσχυσης; Δεν πρέπει να τους βγάλει κάτι ο Βασιλειάδης; Η Σούπερ Λίγκα τι προσφέρει; Ο Κλαπανάρας από τα Τρίκαλα σε τι φταίει να πληρώνει τα κερατιάτικα για το πρωτάθλημα όπου παίζουν Ανώνυμες Εταιρείες; Μπορεί ο Βασιλειάδης να δείχνει ότι έχει αυτή την εντύπωση, αλλά δεν τα φέρνει αυτά τα λεφτά από το σπίτι του. Δεν είναι δικά του. Οπως δεν είναι δικό του του Παππά το ένα πενηντάρικο εκατομμύρια για τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, για δύο χρόνια. Πιο ακριβό το Απόλλωνας – Ξάνθη από το Μπάγερν – Αγιαξ. Και βγαίνει ένας περαστικός και λέει δύο εκατομμύρια (παρά ένα κατοστάρικο) χορηγία της ΕΡΤ για τα λειτουργικά έξοδα της Σούπερ Λίγκας.

Πετσετάκια

Ο εν λόγω Βασιλειάδης έχει μετρήσει ποτέ του δύο εκατομμύρια; Και σε πεντακοσάρικα να είναι, θα κουραστεί. Θα πιαστούνε τα δάχτυλά του. Κι έρχονται τα λεβεντόπαιδα οι συριζαίοι και τραγουδάνε «Το χρήμα δεν το λογαριάζω».

Πετσετάκια τα μοβ πεντακοσάρικα. Κι από πού κι ως πού η ΕΡΤ να τσοντάρει ένα δίφραγκο εκατομμύρια για τα λειτουργικά έξοδα της Σούπερ Λίγκας; Τι είναι η κρατική τηλεόραση; Φιλόπτωχο ταμείο; Και γιατί στη Σούπερ Λίγκα κι όχι στην Ενωση Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας; Αν έχει οικονομικό πρόβλημα η Σούπερ Λίγκα να κόψει τον λαιμό της να το λύσει. Να βρει χορηγούς. Να βγούνε στην αγορά να βρούνε λεφτά. Κι αν τα έξοδά τους υπερβαίνουν τα έσοδα, να τα μειώσουνε. Αν δεν βγαίνουνε, ας το κλείσουνε το μαγαζί. Θα χάσει η Βενετιά βελόνι; Και που είναι ανοιχτό, κάνουνε τίποτα; Τις ώρες των παιχνιδιών βάζουνε.

Τσοντάρει

Κι αντί αυτοί οι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξουνε με αυτά τα λεφτά κανένα γηπεδάκι μπάσκετ σε κανένα σχολείο ή να αλλάξουνε τα πλαστικά χορτάρια στα γήπεδα των ερασιτεχνικών σωματείων, τα δίνουνε στον Συνεταιρισμό. Κι επειδή πλέον εκεί στη Σούπερ Λίγκα το φυσάνε το χρήμα, γίνανε κι αυτοί αβέρτοι και κουβαρντάδες. Οταν τους κοντράρισε η Φούτμπολ Λιγκ και κέρδισε τελικά για το μπαράζ, τους είπανε να τους δώσουνε πεντακόσια χιλιάρικα, να πάνε πάσο. Τίμιες δουλειές. Οχι όμως έξτρα λεφτά. Πεντακόσια χιλιάρικα από αυτά που τους χρωστάνε. Και δεν τους τα δίνουνε. Αγωγή για 16 εκατομμύρια ευρώ τούς έχουνε κάνει. Συν τους τόκους από το δάνειο της Αγροτικής 1,9 εκατ. που έχει αναλάβει η Σούπερ Λίγκα, αλλά δεν πληρώνει. Κι ο υπουργός αντί να τους ελέγξει, τους τσοντάρει κι από πάνω. Στη Σούπερ Λίγκα να τρώνε με χρυσά κουτάλια και στη Φούτμπολ Λιγκ να πεθάνουνε της πείνας (φωτογραφία πάνω).

Εσπρωχνε

Κι επειδή ο αξιότιμος κ. υφυπουργός το είχε πάρει προσωπικά να μη γίνει μπαράζ και να ανέβει από τη Φούτμπολ Λιγκ μόνο ο πρωταθλητής, έσπρωχνε κι αυτός να γίνει η δουλειά με τα πεντακόσια χιλιάρικα. Να τους λαδώσουνε, για να πουλήσουνε τις ομάδες τους. Στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.