Χατ τρικ κατά έναν τρόπο. Τι χατ τρικ όμως και με ποιον τρόπο; Να γίνεις πατέρας από τρεις διαφορετικές συζύγους μέσα σε διάστημα δύο μηνών! Δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Μάλλον ο Σάιντο Μπεραχίνο έχει διαφορετική άποψη. Ο επιθετικός της Στόουκ Σίτι είναι πρωταγωνιστής σε μια ιστορία που ομολογουμένως δεν έχει… ταίρι στα ποδοσφαιρικά χρονικά. Ο επιθετικός από το Μπουρούντι έγινε πατέρας από την πρώην αρραβωνιαστικιά του Στεφανία Χριστοφόρου στις 30 Μαΐου. Μια πρώην κοπέλα του πάλι γέννησε ένα κοριτσάκι στις 17 Ιουλίου. Και στα δύο μωρά ο Μπεραχίνο αναφέρεται ως ο πατέρας στα πιστοποιητικά γέννησης. Πλέον εμφανίστηκε και μια τρίτη γυναίκα που ισχυρίζεται πως ο Μπεραχίνο είναι πατέρας του παιδιού της, που γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου. Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή έχει αναλάβει να «εξιχνιάσει» τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν ότι ο αφρικανός φορ το έκανε το… χατ τρικ σε μια ιστορία που κάνει τον γύρο του κόσμου! Ο Μπεραχίνο βρίσκεται στην Αγγλία από το 2010. Τον Ιανουάριο του 2017 η Στόουκ τον αγόρασε αντί του ποσού των 13,9 εκατ. ευρώ. Αν δικαιώθηκε; Οχι, γκολ δεν βάζει με τίποτα στους αγωνιστικούς χώρους. Σε 38 συμμετοχές έχει πετύχει όλο κι όλο ένα. Προφανώς σκοράρει μόνο έξω από τα γήπεδα!

Ρεπορτάζ από… τη ζωή βγαλμένο. Ο τραυματισμός του Ελντερ Λόπες (φωτογραφία) έφερε ως γνωστόν την απόφαση της ΑΕΚ να προτείνει στον Ισπανό άμεση ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Ισπανός το σκέφτεται και αν τέλος πάντων πει το «ναι», τότε η πρωταθλήτρια θα έχει από τώρα για του χρόνου δύο συμβόλαια αριστερών μπακ στο συρτάρι της. Και Λόπες και Χουλτ. Ενώ λοιπόν ο Μαρίνος Ουζουνίδης προφανώς χρειάζεται άμεσα έναν ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό που άφησε ο Λόπες (ρήξη χιαστού) για αδιευκρίνιστο διάστημα; Η Ενωση «επικοινωνεί» εδώ και ημέρες ότι δεν θα πάρει αριστερό μπακ τον Γενάρη. Το γιατί είναι προφανές! Η ανάγκη όμως επίσης..

Το υπόδειγμα της ΕΠΟ

Ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Σκίμπε ήταν στη… θέση του (και το αίτημα της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης του Γερμανού, επίσης). Παρά ταύτα η ΕΠΟ ψάχνει τον επόμενο ομοσπονδιακό προπονητή. Και το κάνει με τρόπο… εξυγιαντικό. Βλέποντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην υποψηφιότητα του Αγγελου Αναστασιάδη, έχει πάρει φόρα και τηλεφωνεί σε μάνατζερ και προπονητές. Ακόμα και σε προπονητές που αυτή τη στιγμή εργάζονται στη Σούπερ Λιγκ! Ουσιαστικά τούς προτείνει να αφήσουν τις ομάδες τους. Με μια μικρή λεπτομέρεια: δεν ενημερώνει καμία ομάδα για τις κινήσεις της! Και όλα αυτά με το πρωτάθλημα να εξελίσσεται. Ομοσπονδία υπόδειγμα στη λειτουργία της.

Τα λεφτά στην ΚΕΔ

Η ίδια ΕΠΟ έχει αποφασίσει σε αυτή την αναζήτηση νέου τεχνικού να βάλει ταβάνι στο «κασέ» του αντικαταστάτη του Σκίμπε τις 250.000 ευρώ. Τα χρήματα δηλαδή που παίρνει πάνω-κάτω ο Μέλο Περέιρα (22.000 ευρώ τον μήνα! – φωτογραφία) για να επιτρέπει στον Τριτσώνη και στον Κουκουλάκη (από 12.280 ευρώ έκαστος τον μήνα) να εμπλέκονται ακόμη στα θέματα της ΚΕΔ (όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο διαιτητής Κρις Κριστόφερσεν που ήρθε στα μέρη μας για το ΑΕΚ – Ολυμπιακός). Οταν σου κοστίζει τόσο η διαδικασία του… ορισμού της Κυριακής, πού να βρεις λεφτά για τον προπονητή που θα βγάλει την εθνική ομάδα από το τέλμα;

Τι ψάχνει η Ρεν

Στην Ελλάδα ήταν το προηγούμενο τριήμερο ο αθλητικός διευθυντής της Ρεν, που ως γνωστόν το καλοκαίρι απέκτησε ως ελεύθερο τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Τι ήρθε να τσεκάρει ο Γάλλος Ζαν-Λουκ Μπουιζίν; Την κατάσταση του Μάρκο Λιβάγια, αλλά και τον νεαρό Δημήτρη Γιαννούλη. Εναν από τους δανεικούς που έχει… σπείρει ο ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ. Ο 23χρονος είναι από πέρυσι στον Ατρόμητο και έχει φτάσει ώς την εθνική ομάδα. Στον Δικέφαλο του Βορρά όμως επέλεξαν τον Ρουμάνο Τόσκα το καλοκαίρι για τη συγκεκριμένη θέση, ως «μπακ απ» για τον Βιεϊρίνια. Οι Γάλλοι μάλλον θα έκαναν άλλη επιλογή όπως φαίνεται!

Οι σκισμένες κάλτσες

Δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία. Συζητιέται όμως το τελευταίο διάστημα, μια και ειδικά οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού… τιμούν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εμφανίζονται στον αγωνιστικό χώρο με σκισμένες κάλτσες στο ύψος της γάμπας. Το έκανε ο Μαυρομάτης, το έκανε και ο Χρήστος Δώνης (φωτογραφία) για παράδειγμα στο πρόσφατο ματς με τον Πανιώνιο. Και προτού αρχίσει κανείς να σκέφτεται ότι όλο αυτό σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση στους Πράσινους; Ψυχραιμία. Πρόκειται για ένα «τρικ», μια συμβουλή των ιατρικών τιμ που επί της ουσίας προστατεύουν λιγάκι παραπάνω τους ποδοσφαιριστές από κράμπες. Θεωρητικά με αυτό το σκίσιμο οι γάμπες… αναπνέουν λιγάκι καλύτερα την ώρα της έντονης καταπόνησης. Αυτό είναι όλο.