Φοράει σκούρα κοστούμια που τα συνοδεύει με λευκά πουκάμισα και πινελιές λευκού ποσέτ. Στέκεται μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο και αναλύει με χαρακτηριστική άνεση τα επιχειρηματικά του σχέδια. Ο Ζεράρ Πικέ καταφέρνει να κινείται στα οικονομικά φόρουμ με την ίδια άνεση που υπερασπίζεται τα μετόπισθεν της Μπαρτσελόνα.

Ο ύψους 192 εκατοστών ποδοσφαιριστής ποτέ δεν έκρυψε τις μεγάλες φιλοδοξίες του. Σε ανύποπτη στιγμή έχει καταθέσει το μελλοντικό του σχέδιο να γίνει πρόεδρος στον σύλλογο- σύμβολο των Καταλανών.

Η φήμη του στο ποδόσφαιρο δεν έχει ρίζες σε κάποιο φτωχικό σπιτικό, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ποδοσφαιρικά παραμύθια. Μεγάλωσε σε μια εύρωστη οικονομικά οικογένεια, από την οποία κληρονόμησε το επιχειρείν.

Η μητέρα του Μονσεράτ είναι διευθύντρια σε νοσοκομείο που ειδικεύεται σε τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, ενώ ο πατέρας του Ζοάν είναι επιχειρηματίας. Ο προπάππος του ήταν αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα. Η ποδοσφαιρική σπορά του Πικέ έγινε στη Μασία, αλλά ανδρώθηκε στο Ολντ Τράφορντ, προτού επιστρέψει στο Καμπ Νου το 2008, τη χρονιά που ξεκίνησε ο κύκλος Μέσι στον σύλλογο.

Καλός αμυντικός αλλά ακόμα καλύτερος επιχειρηματίας. Προτού κάνει τη βουτιά στον κόσμο των μπίζνες φρόντισε να μάθει κολύμπι κάνοντας μεταπτυχιακό στα Οικονομικά στο IESE Business School.

Αμέσως μετά ίδρυσε την εταιρεία Kerad, η οποία το 2012 δημιουργεί το online ποδοσφαιρικό παιχνίδι Golden Manager. Το 2016 ίδρυσε την eFootball.Pro, με την Μπαρτσελόνα να έρχεται σε συμφωνία μαζί της για να συμμετάσχει στο εικονικό πρωτάθλημα από τον Φεβρουάριο.

Γεύμα με τον Μαρκ…

Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο εξαπλώθηκε σε εταιρείες πώλησης γυαλιών ηλίου, ισοτονικών ποτών και οργανικών χάμπουργκερ.

Είναι επίσης τακτικός επισκέπτης της ετήσιας έκθεσης Mobile World Congress που φιλοξενείται στη Βαρκελώνη, ενώ πριν από δύο χρόνια εθεάθη να γευματίζει με το αφεντικό του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Καταλωνίας.

Το μεγαλύτερο σχέδιό του μέχρι το επόμενο είναι το Ντέιβις Καπ.

Εχοντας δημιουργήσει την εταιρεία επενδύσεων Kosmos ο Πικέ έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση της διοργάνωσης φιλοδοξώντας να τη μετατρέψει στην κορυφαία και πλουσιότερη στο τένις.

Το νέο του πρότζεκτ απορροφά τον ελεύθερο χρόνο του, λόγω των πολλών ταξιδιών που είναι αναγκασμένος να κάνει, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό στο Καμπ Νου.

Πρόσφατα ταξίδεψε στην Κίνα για να παρακολουθήσει τους αγώνες στο Shanghai Masters και στη συνέχεια μετέβη στη Μαδρίτη για να παρουσιάσει τη νέα διοργάνωση που θα ξεκινήσει το ταξίδι της από την ισπανική πρωτεύουσα  τον επόμενο μήνα. Την Κυριακή ήταν στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία είχε ραντεβού για να συζητήσει τα επόμενα επιχειρηματικά του σχέδια.

Η παρεξήγηση

Ο υπερδραστήριος Πικέ ήταν επίσης πίσω από την εταιρεία παραγωγής που δημιούργησε το ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έπρεπε να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του: να αποδεχθεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα ή να παραμείνει πιστός στην Ατλέτικο Μαδρίτης; Τελικά προτίμησε τους Ροχιμπλάνκος και οι επικεφαλής της Μπάρτσα έστρεψαν την οργή τους προς τον Πικέ.

Παντρεμένος με την κατά δέκα χρόνια μεγαλύτερή του Σακίρα, την οποία ο 31χρονος αμυντικός γνώρισε στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του Μουντιάλ 2010 που ερμήνευσε η Κολομβιανή, ο Πικέ καταφέρνει να βρίσκεται πάντοτε στο μάτι της επικαιρότητας για καλό και για κακό.

Ενθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας

Η σκληρή στάση που κράτησε υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλωνίας και οι συνεχείς επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και της κεντρικής εξουσίας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τη δημοτικότητά του στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για πολιτικό κεφάλαιο το οποίο θα επενδύσει στο μέλλον είτε στα διοικητικά της Μπαρτσελόνα είτε στην ατόφια πολιτική σκηνή.

Το πρόσφατο συμβόλαιο που υπέγραψε φέρει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2022. Τότε θα είναι 35 ετών και πιθανότατα το επόμενο βήμα του θα έχει κατεύθυνση προς τη σκάλα που οδηγεί στη διοικητική πυραμίδα του συλλόγου.

«Θα είμαι ένας άτυπος πρόεδρος», δήλωσε στις αρχές του έτους. «Θα πρέπει όμως να έχω κίνητρο εκείνη τη στιγμή».