Η ΑΕΚ μπορεί να στρέφει την προσοχή της στο να μπορέσει να ανακάμψει αγωνιστικά και να πλησιάσει ξανά την κορυφή του πρωταθλήματος, όμως στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπάρχουν ζητήματα που άμεσα θα έρθουν στο προσκήνιο. Αυτά δεν είναι άλλα από τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με συμβόλαια ποδοσφαιριστών της ομάδας, τα οποία εκπνέουν το καλοκαίρι. Και προς το παρόν μόνο βέβαιο δεν είναι πως θα ανανεωθούν.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις βασικοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που με τα τωρινά δεδομένα μοιάζουν στον αέρα ενόψει της νέας χρονιάς. Και με τους τρεις η Ενωση έχει δείξει την πρόθεση να έρθει σε συμφωνία για νέο συμβόλαιο, όμως οι μέχρι τώρα επαφές δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Χωρίς να είναι σαφές αν θα συμβεί αυτό στο μέλλον. Κάτι που σε κάθε περίπτωση θα φανεί άμεσα, μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα προκύψουν εξελίξεις ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα.

Η απόσταση με τον υπαρχηγό

Ο πρώτος της συγκεκριμένης λίστας δεν είναι άλλος από τον Αντρέ Σιμόες. Η ΑΕΚ συζήτησε στο τέλος του καλοκαιριού με τον υπαρχηγό της το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους, όμως φάνηκε πως στο οικονομικό σκέλος υπάρχει σημαντική διαφορά. Ο Σιμόες αξίωσε αρχικά ένα ποσό κοντά στα 700.000 ευρώ, τη στιγμή που η προσφορά της Ενωσης έφτανε τα 450.000 ευρώ. Μια διαφορά σημαντική, που δεν δείχνει απλό να καλυφθεί.

Παρότι μεταξύ ΑΕΚ και Σιμόες έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση όλα αυτά τα χρόνια, ο πορτογάλος μέσος δείχνει αποφασισμένος να διεκδικήσει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Είτε στην ΑΕΚ, είτε αλλού. Το τελευταίο δεδομένο έχει περιπλέξει αρκετά την υπόθεση που προς το παρόν μοιάζει ανοικτή. Με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ της θετικής κατάληξης για τον Δικέφαλο.

Οι Σειρήνες

Ο Τάσος Μπακασέτας έδειξε από το ξεκίνημα της σεζόν πως φέτος θα είναι η χρονιά του. Σκόραρε απέναντι στη Βίντι, έβαλε καθοριστικά γκολ στα ματς με ΟΦΗ και Πανιώνιο, ήταν από τους πρωταγωνιστές στην προσπάθεια της ΑΕΚ για την ανατροπή κόντρα στην Μπενφίκα, βρήκε δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Γενικώς ο 25χρονος άσος δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερά του. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον ηγετικό ρόλο που αποκτά πλέον και στην Εθνική, μετά την ΑΕΚ. Μιας και αποτελεί βασική επιλογή του Μίκαελ Σκίμπε, που τον αξιοποιεί σε περισσότερες από μία θέσεις.

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την περίπτωση του Μπακασέτα πάντως, είναι το θέμα του συμβολαίου του. Ο διεθνής άσος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει κληθεί για να το ανανεώσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην πρώτη διερευνητική κουβέντα που έχει γίνει, έχει προκύψει διαφορά στο οικονομικό. Επίσης, ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο στις εξελίξεις είναι και η επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Μιας και η Νιούκαστλ φέρεται ήδη να τον έχει στη λίστα της.

Η πιο βατή περίπτωση

Η περίπτωση του Βασίλη Λαμπρόπουλου δείχνει πιο… βατή για την ΑΕΚ σε σχέση με τις δύο προαναφερθείσες. Ο διεθνής στόπερ έχει κάνει μια πρώτη συζήτηση με την Ενωση και εκεί έχει φανεί πως τα όσα χωρίζουν τις δύο πλευρές, δεν είναι ικανά να φέρουν… διαφωνία. Γι’ αυτό και το θέμα του Λαμπρόπουλου είναι πιθανό να κλείσει σύντομα. Πάντα στην περίπτωση που η ΑΕΚ πάρει την οριστική απόφαση να το προχωρήσει. Αφού ακόμα οι επαφές των δύο πλευρών δεν έχουν περάσει σε επίσημο επίπεδο.