Γενικό διαγωνισμό βάσει τίτλων και εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων, από τον οποίο μπορούν να προσληφθούν συνολικά 40 προϊστάμενοι διοίκησης στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως ο προϊστάμενος διοίκησης συντονίζει τις εργασίες του τμήματος διοίκησης και είναι υπεύθυνος για διάφορους τομείς, όπως:

– Ανθρώπινους πόρους και διαχείριση της ασφάλειας.

– Δημοσιονομική διαχείριση και εκτέλεση του προϋπολογισμού της αντιπροσωπείας.

– Διαχείριση των εγκαταστάσεων της αντιπροσωπείας, υλικοτεχνική υποστήριξη, προμήθειες και συμβάσεις.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απολαύουν των πολιτικών τους δικαιωμάτων ως υπήκοοι κράτους – μέλους της ΕΕ, να έχουν τακτοποιήσει τις στρατολογικές υποχρεώσεις τους σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία περί στρατολογίας καθώς και να παρέχουν τα εχέγγυα ήθους που απαιτούνται για την άσκηση των σχετικών καθηκόντων. Είναι απαραίτητο οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τουλάχιστον δύο επίσημες γλώσσες της ΕE, τη μία τουλάχιστον σε επίπεδο C1 (άριστη γνώση) και την άλλη τουλάχιστον σε επίπεδο Β2 (ικανοποιητική γνώση). Ως πρώτη γλώσσα μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και ως δεύτερη γλώσσα η αγγλική ή η γαλλική. Σε ό,τι αφορά τα προσόντα και την επαγγελματική πείρα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν σπουδές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών, πιστοποιούμενες από δίπλωμα / πτυχίο στους τομείς: Δίκαιο, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων, Οικονομικά ή Λογιστική, Υλικοτεχνική Υποστήριξη και Διαχείριση Κτιρίων ή Μηχανική, ακολουθούμενες από τουλάχιστον εξαετή επαγγελματική πείρα σε τομέα σχετικό με τη φύση των καθηκόντων που περιγράφονται στην προκήρυξη.

Διαφορετικά, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάνει σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πιστοποιούμενες με δίπλωμα, το οποίο παρέχει δικαίωμα πρόσβασης στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση ακολουθούμενες από επαγγελματική πείρα τουλάχιστον εννέα ετών, σε τομέα σχετικό με τη φύση των καθηκόντων που περιγράφονται στην προκήρυξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση υποψηφιότητας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν ατομικό λογαριασμό EPSO. Διευκρινίζεται πως οι υποψήφιοι πρέπει να δημιουργήσουν έναν και μόνο ατομικό λογαριασμό για όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητάς τους στην EPSO. Μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO http://jobs.eu-careers.eu πριν από τις 27 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00 (μεσημέρι), ώρα Κεντρικής Ευρώπης.