Οσο ζούσε, ο Τζόνι Χάλιντεϊ είχε πουλήσει 110 εκατομμύρια δίσκους. Και τώρα, δέκα μήνες μετά τον θάνατό του, το νέο του άλμπουμ σύντομα θα έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα ακόμη. Σε μία εβδομάδα, ο δίσκος «Mon pays c’est l’amour» (Πατρίδα μου είναι η αγάπη) πούλησε 780.177 αντίτυπα, σπάζοντας ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία. Αλλά όχι μόνο εκεί. Πρόκειται για το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην πρώτη του εβδομάδα παγκοσμίως, ξεπερνώντας ακόμη και το «Scorpion» του Drake που στις ΗΠΑ πούλησε 732.000 αντίτυπα μέσα σε μία εβδομάδα τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Χάλιντεϊ ηχογράφησε τον δίσκο το 2017, όταν έδινε μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα. Πέθανε πριν προλάβει να βάλει τις τελευταίες πινελιές, κάτι που έκανε η σύζυγός του, Λετίσια. Οι κριτικοί περιγράφουν το «Mon pays c’est l’amour» ως «vintage Johnny» και το χαρακτηρίζουν ως μείξη αμερικάνικου ροκ εν ρολ, μπλουζ και κάντρι.

Η κυκλοφορία του 51ου δίσκου του Χάλιντεϊ έγινε εθνικό γεγονός στη Γαλλία, με ουρές έξω από τα δισκοπωλεία πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης. Μόνο την πρώτη ημέρα πωλήθηκαν κάπου 300.000 αντίτυπα σε βινύλιο και CD.