Ο Ατρόμητος αρνείται να χάσει… Τι κι αν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρνει έστω και την ύστατη στιγμή να βρει τη λύση. Λες και συνωμοτεί το Σύμπαν για να μείνει αήττητος! Πείσμα, ικανότητα, τύχη; Στο χθεσινό 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη μπορεί να ήταν και τα τρία μαζί.

Τα τελευταία λεπτά εξελίχθηκαν σε απόλυτο θρίλερ, τη στιγμή που σε όλο το β’ μέρος το παιχνίδι δεν είχε κάτι ιδιαίτερο. Στο φινάλε, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου, το αυτογκόλ του Μπανανά έδωσε στην ομάδα του Νταμίρ Κάναντι τον βαθμό, απογοητεύοντας τον Ζοζέ Ανιγκό λίγα μέτρα μακριά του.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο έπειτα από οκτώ ματς (έξι νίκες, δύο ισοπαλίες), ενώ στον Πανιώνιο το γεγονός ότι έγινε η δεύτερη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τον Ατρόμητο (μετά τον Παναιτωλικό), ασφαλώς και δεν τους λέει τίποτα… Ο Ζοζέ Ανιγκό δεν είχε καταλάβει πως η ισοφάριση έγινε με αυτογκόλ του Μπανανά. «Είναι πολύ σκληρό να χάνεις τη νίκη με ένα τέτοιο γκολ, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος», έλεγε μετά τη λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Η αρχή έγινε στο 86′ με τη σπουδαία ευκαιρία του Ατρομήτου να προηγηθεί όταν ο Κουλούρης από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μασούρας σκόραρε για το 2-1 και ίσως τότε και οι δύο προπονητές να σκέφτηκαν πως «η μπάλα τιμωρεί». Ομως ακόμα δεν είχαν δει τίποτα. Δύο λεπτά αργότερα ο Ρισβάνης τα έβαλε με την τύχη του καθώς σε προσπάθειά του η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι. Και φτάσαμε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε φάουλ και ο Μπανανά στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στα δίχτυα του Κότνικ.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, που πάλεψαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν, για τη νοοτροπία που έδειξαν στο τέλος» είπε ο Νταμίρ Κάναντι.

Καλύτερος

Τι συνέβη όμως στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα; Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος στα πρώτα τριάντα λεπτά και δίκαια απέκτησε προβάδισμα με το πολύ ωραίο γκολ του Παναγιώτη Κόρμπου, ο οποίος συνεργάστηκε άψογα με τον Ντουρμισάι (30′). Πέντε λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος απείλησε και πάλι στο 37′, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Να σημειώσουμε ότι ο Κουλούρης έφτασε τα επτά γκολ και παραμένει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

«Θέλουμε να είμαστε στην πεντάδα. Ασφαλώς και τίποτα δεν είναι εύκολο, καθώς το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό», σχολίασε ο Κάναντι. Ο Πανιώνιος κλείνει μία σειρά αγώνων ιδιαίτερα δύσκολων, καθώς έχει αντιμετωπίσει όλους τους μεγάλους. Το παράπονο του Ανιγκό είναι πως η ομάδα θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι παραπάνω από αυτά τα παιχνίδια. «Παίξαμε αρκετά καλά με όλες τις μεγάλες ομάδες», υποστήριξε.

Σε αυτό στάθηκε και ο Γιώργος Μασούρας: «Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι οι παίκτες να προβληματιστούμε. Στα περισσότερα ματς μετά το 80′ έχουμε δεχθεί γκολ. Χρειάζεται να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Ετσι, ενώ η ομάδα είναι καλύτερη από τον αντίπαλο χάνουμε τελικά βαθμούς άδικα».

Ο Μασούρας υποστήριξε σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς έως τώρα, ώστε να είμαστε πιο άνετοι. Στόχος μας είναι να βρεθούμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο τέλος του πρώτου γύρου».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Κόσιτς, Μπανανά, Ντομίνγκες, Κούρντι, Οικονομίδης (63′ Μανθάτης), Κεϊτά, Κόρμπος (72′ Πίρις), Σπιριντόνοβιτς, Ντουρμισάι (77′ Τσιλούλης), Μασούρας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μέγερι, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κιβρακίδης, Σάκιτς (88′ Ούμπιδες), Ουγκράι (78′ Κωτσόπουλος), Μπουσουλάτζιτς, Μούγιακιτς (69′ Βασιλακάκης), Μπρούνο, Κουλούρης.