Το καμπανάκι, που μάλλον είναι… καμπάνα αν λάβει κανείς υπόψη τη γενικότερη εμφάνιση, από την κάκιστη απόδοση και την εντός έδρας ήττα από τη Βίντι, χτύπησε την κατάλληλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ που απόψε φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμα ντέρμπι αήττητων.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε με κάτω τα χέρια (2-0) από την ουγγρική ομάδα, χύνοντας την καρδάρα με το (ευρωπαϊκό) γάλα που είχε μαζέψει με τον θρίαμβο στη Λευκορωσία επί της Μπάτε Μπορίσοφ.

Και ηττήθηκε πολύ απλά γιατί όλος ο οργανισμός της ομάδας (προπονητικό τιμ και παίκτες), άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, υποτίμησαν τον βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου αντιπάλου, αλλά και του εν λόγω αγώνα γενικότερα.

Ακόμα και ο κόσμος, περιμένοντας το αποψινό ντέρμπι με το Τριφύλλι, δεν γέμισε την Τούμπα την περασμένη Πέμπτη με την Βιντεότον θεωρώντας ίσως πολύ εύκολο το παιχνίδι που ήταν και αρκετά αργά και περισσότερο ετοιμαζόταν ψυχολογικά για το ντέρμπι.

Αυτά τα σημάδια εκμεταλλεύτηκαν και οι Ούγγροι και πέρασαν με 2-0 από την Τούμπα χτυπώντας πολύ έντονα τον κώδωνα του κινδύνου στον Δικέφαλο που δεν θέλει σε καμία περίπτωση μετά την ευρωπαϊκή «γκάφα» να… εκτροχιαστεί και από την κορυφή του πρωταθλήματος, μία μόλις εβδομάδα μάλιστα πριν από το άλλο ντέρμπι στο Περιστέρι με τον συγκάτοικό του στα ψηλά της βαθμολογίας, Ατρόμητο.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο ο Παναθηναϊκός είχε εμφανιστεί στην Τούμπα με έμπειρους και μπαρουτοκαπνισμένους – σε μεγαλα παιχνίδια – ξένους και πολυδιαφημισμένους παίκτες. Ινσούα, Μολέδο, Λουντ, Καμπέθας, Βιγιαφάνες, Γιόχανσον, Χίλιεμαρκ, Αλταν, Χουλτ και δεν συμμαζεύεται.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 και απλά ο ΠΑΟΚ έριξε ταχύτητες για να ολοκληρώσει μόλις με 4-0 το παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα – ντροπή για την ιστορία του συλλόγου του Παναθηναϊκού σε μια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του.

Με άλλον αέρα

Απόψε, τόσο ο τερματοφύλακας Σωκράτης Διούδης που είχε περάσει εφιαλτικές στιγμές πέρυσι όσο και ο Χρήστος Δώνης που είχε μπει στο 85′ στη θέση του Βιγιαφάνες, αλλά και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ή οι Ινσούα και Γιόχανσον θα μπουν εντελώς με άλλο αέρα μέλη μια νέας και φρέσκιας ομάδας που αποπνέει υγεία στα χέρια του Γιώργου Δώνη.

Αυτά ουσιαστικά έχει επισημάνει στους παίκτες του ο Ραζβάν Λουτσέσκου προκειμένου να μην πέσουν θύματα νέας έκπληξης και να συνεχίσουν το εντυπωσιακό (ρεκόρ στην ιστορία του ΠΑΟΚ) σερί νικηφόρων αγώνων από την έναρξη του πρωταθλήματος που έχει φτάσει στο 7/7.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστική – ακριβώς σε αυτό το κλίμα – η ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία αναφέρει: «Πριν από την πρεμιέρα της σεζόν, οι προβλέψεις για τον Παναθηναϊκό ήταν δυσοίωνες. Εκκίνηση -6 και νεανικό, άπειρο ρόστερ έκαναν τους “ειδικούς” να μην υπολογίζουν στην αντίδραση των Πρασίνων. Το ποδόσφαιρο, όμως, εκθέτει και ο αντίπαλός μας στο ντέρμπι της Δευτέρας έρχεται στην Τούμπα έπειτα από έξι νίκες και μια ισοπαλία. Ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο είναι οι άλλες δύο αήττητες ομάδες της Super League, γεγονός που δείχνει τη σημασία και τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει δείξει πως στα δύσκολα λειτουργεί καλύτερα και καλείται να το δείξει άλλη μια φορά προκειμένου να επανέλθει μετά την ήττα από τη Βίντι».

Με Βιεϊρίνια

Η μοναδική (αλλά σημαντική) απουσία για τους κυπελλούχους Ελλάδας είναι αυτή του τραυματία Ζοζέ Μαουρίσιο, καθώς ο Βιεϊρίνια που προστατεύτηκε στον αγώνα της Πέμπτης, επιστρέφει δριμύτερος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην τελευταία προπόνηση δούλεψε στην τακτική προσέγγιση του αγώνα, αλλά και αρκετά στις στημένες φάσεις, ενώ στην αποστολή για τον αγώνα με τους Πράσινους συμπεριέλαβε και τον Ακπομ αφήνοντας εκτός αυτής τον πρώην Πράσινο Νίκο Καρέλη.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ απαρτίζεται από τους Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Τόσκα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Λημνιό, Ουάρντα, Ζαμπά, Ακπομ, Πρίγιοβιτς.

Οι «μικροί» του Δικεφάλου του Βορρά πάντως έδειξαν τον δρόμο στους μεγάλους, καθώς επικράτησαν χθες της αντίστοιχης ομάδας του Παναθηναϊκού με 3-2 και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα κάτω των 19 ετών.