Στην περιοχή όπου μεταξύ άλλων δεσπόζει και το περίφημο νομισματοκοπείο, το πιο ισχυρό νόμισμα είναι αναμφίβολα ο νεοφώτιστος Χολαργός. Το συγκρότημα του Αρη Λυκογιάννη υποχρέωσε σε ήττα τον ΠΑΟΚ (74-68 με 19 π. του κορυφαίου Βλάντο Γιάνκοβιτς) στη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ομάδας.

«Τρώγοντας έρχεται η όρεξη και τέτοιες νίκες μπορούν να δώσουν έξτρα κίνητρο σε μια νέα προσπάθεια και σε μια ομάδα στην οποία υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση και για επιτυχίες» λέει στα «ΝΕΑ» ο έμπειρος τεχνικός των νικητών, που έχοντας κοουτσάρει ιστορικές ομάδες της Αθήνας όπως ο Σπόρτιγκ και το Παγκράτι δεν τρέφει αυταπάτες ότι ο Χολαργός μπορεί να πάρει μια ανάλογη θέση στο αθηναϊκό μπάσκετ.

«Ομάδες χωρίς τη μεγάλη ιστορία και τη βαριά φανέλα είναι πολύ δύσκολο να πάρουν μια τέτοια θέση, όμως ο Χολαργός είναι κάτι νέο, φρέσκο και έρχεται να καλύψει ένα κενό που έχει αφήσει εδώ και μια εικοσαετία στην περιοχή ο Παπάγου» λέει ο Αρης Λυκογιάννης, με την ομάδα του να είναι πλέον το σημείο αναφοράς σε έναν μεγάλο δήμο όπου μέχρι το 1999 μεσουρανούσε ο Παπάγου στο περίφημο «σαλούν» με επτά συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία και μέχρι ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Καμία βιασύνη

«Δεν βιαζόμαστε να κοιτάξουμε ακόμα τόσο ψηλά, αλλά πάμε βήμα βήμα. Είναι ένα παράσημο για μας η νίκη επί του ΠΑΟΚ, που είχε έρθει ψυλλιασμένος αλλά και κουρασμένος από τα διπλά παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Για μας το ζητούμενο είναι να κερδίσουμε τον σεβασμό από όλες τις ομάδες και τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» επισήμανε ο έλληνας τεχνικός με διαχρονικό έργο, παίζοντας λίγο και σε ρυθμούς ροκ καθώς στο γήπεδο ήταν και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (με τον φίλο του Διονύση Τσακνή), δημότης της πόλης και ερμηνευτής του ύμνου της ομάδας!

Νίκες για Ηφαιστο και Λαύριο

Στη Λήμνο ο Ηφαιστος κράτησε το αλώβητο της έδρας του και κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (82-76) με υπεροπλία στα ριμπάουντ (17 περισσότερα) και πρωταγωνιστές τους Μπρέιζελτον (20 π.), Σμιθ (16 π.) και Γκότσερ (15 π.), ενώ στο Λαύριο η ομώνυμη ομάδα ξέσπασε στον Πανιώνιο (90-60) με κορυφαίους τους Λούντζη και Κουζέλογλου (από 13 π.). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης φαίνεται ότι αλλάζει διοίκηση με τον Σταύρο Αλευρογιάννη να δίνει τα χέρια με τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, αλλά θα πρέπει να πέσουν και οι υπογραφές.