Σαν σίφουνας ή μάλλον σαν… γύπας πέρασε το Περιστέρι από τη Χαλκίδα και αυτή η καθ’ όλα εμφατική νίκη του, που αποτυπώθηκε στο +31 επί της Κύμης, έφερε την υπογραφή ενός παίκτη που έχει… πεθάνει!

Οντως πριν από επτά χρόνια ο Στίβεν Γκρέι (ο οποίος προχθές σκόραρε 18 πόντους με 6/9 τρίποντα) πέθανε, αλλά μονάχα επί σκηνής, για τις ανάγκες του ρόλου του στη θεατρική παράσταση της περίφημης τραγωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που ανέβασαν οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Γκονζάγκα!

Ο πρώην παίκτης του Λαυρίου και νυν του Περιστερίου υποδυόταν τον εξάδελφο της Ιουλιέτας, Τυβάλτιο, ο οποίος στη ροή του έργου σκοτώνει τον Μερκούτιο και εν συνεχεία δολοφονείται ο ίδιος από τον Ρωμαίο, δίκην εκδίκησης για τον θάνατο του φίλου του! Σε αυτή την παράσταση, εκτός από τον Γκρέι συμμετείχε και ο Καναδός συμμαθητής και συμπαίκτης του στο Γκονζάγκα και νυν σέντερ των Μαϊάμι Χιτ, Κέλι Ολινικ, μάλιστα αμφότεροι είχαν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για τις ερμηνείες τους! Εκτός από τον ρόλο του Τυβάλτιου ο Στίβεν Γκρέι έλαβε μέρος και στη θεατρική παραγωγή «Take me out», στην οποία υποδύθηκε έναν ομοφυλόφιλο αθλητή, ενώ πάντοτε ξεχώριζε για την ευρύτητα του πνεύματος και την κοινωνικότητά του.

Στη Ζάμπια

Το αποκορύφωμα της κοινωνικής δράσης του Γκρέι υπήρξε η συμμετοχή του σε ιεραποστολή στη Ζάμπια, όπου στο πλαίσιο του προγράμματος «Study abroad» έζησε έναν μήνα σε μια καλύβα χωρίς ζεστό νερό, ηλεκτρικό φως και τηλέφωνο, μετακινούνταν με ποδήλατο και αφοσιώθηκε στη διδασκαλία των ανήλικων ιθαγενών.

«Παίζαμε με τα παιδιά, έξω από τις καλύβες, συνεννοούμαστε με τα μάτια και αντιλήφθηκα την αγνότητα του παιχνιδιού και την απλότητα της ζωής. Εκεί είδα τον κόσμο με άλλα μάτια και κατάλαβα ότι δεν χρειάζεσαι πολυτέλειες για να ζεις…» συνόψισε τη συναρπαστική εμπειρία του ο Γκρέι.