Η ΑΕΚ τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Αρη, ωστόσο στο δεύτερο… σοβαρεύτηκε και σκοράροντας δύο γκολ μέσα σε διάστημα έξι λεπτών «καθάρισε» την υπόθεση νίκη, φτάνοντας στο φινάλε σε ένα επιβλητικό 4-0 επί της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ο Αρης δεν έδωσε συνέχεια στο πνεύμα αγωνιστικότητας που τον χαρακτήριζε μέχρι τώρα στη σεζόν και πλήρωσε την ολιγωρία του στην αμυντική λειτουργία του και δη στις στατικές φάσεις.

Η Ενωση από την άλλη είχε τους παίκτες για να εκμεταλλευτεί αυτά τα προβλήματα των Θεσσαλονικιών, με τους δύο Αργεντινούς της, τον Μπογέ και τον Πόνσε, να είναι οι πρωταγωνιστές του χθεσινού αγώνα.

Ο πρώτος διότι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη σκοράροντας στο 5′ της αναμέτρησης και ο δεύτερος διότι βρήκε δίχτυα δις, στο διάστημα 56′-62′, τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση και δίνοντας τους τρεις βαθμούς στην πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Γενικώς όμως, πέρα από μπόλικη ουσία, η συνεργασία των Μπογέ και Πόνσε άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Μιας και οι δύο παίκτες, που βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στο βασικό σχήμα, έδειξαν πως έχουν πέρα από ποιότητα και λάτιν ταμπεραμέντο και την απαραίτητη χημεία στη μεταξύ τους συνεργασία. Καθώς χθες υπήρχαν στιγμές που ο ένας αναζητούσε τον άλλο και από τις προσπάθειές τους δημιουργούνταν φάσεις που απουσίαζαν μέχρι και χθες από το ρεπερτόριο του Δικεφάλου.

Η ΑΕΚ μπορεί να ξεκίνησε το παιχνίδι ιδανικά, βρίσκοντας νωρίς νωρίς το γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα για εκείνη και θα ανάγκαζε τον Αρη να ανοιχτεί, ωστόσο τα πρώτα 45 λεπτά κύλησαν δύσκολα για τους γηπεδούχους. Που μην έχοντας και τη στήριξη του κόσμου τους λόγω της τιμωρίας που τους έχει επιβληθεί, βρέθηκαν σε δύο περιπτώσεις κοντά στο να ισοφαριστούν.

 Ωστόσο και στις δύο ο Μπρούνο Γκάμα, που ήταν ο εκφραστής των προσπαθειών του Αρη, δεν σημάδεψε σωστά.

Αφού η Ενωση έβγαλε αλώβητη το κακό διάστημά της στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε στην επανάληψη με διάθεση να «καθαρίσει» την… μπουγάδα. Και τα κατάφερε πιο εύκολα και απλά από ό,τι είχε φανεί με την εικόνα του πρώτου μέρους, με τα δύο γκολ του Μπογέ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μάρκο Λιβάγια στο 72′, που διαμόρφωσε με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Μπογέ, το τελικό 4-0. Ενα σκορ το οποίο δίνει στην ΑΕΚ αέρα ενόψει συνέχειας, που περιλαμβάνει αρχικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης, 4-4-2): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσόσιτς, Χουλτ (75′ Γιαννιώτας), Γκάλο, Γαλανόπουλος, Αλεφ, Μπογέ (86′ Γιούσης), Λιβάγια, Πόνσε (67′ Μάνταλος).

Αρης (Πάκο Ερέρα, 4-2-3-1): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (76′ Σόουζα), Μπάσα, Μαβράι, Βαλεριάνος, Σιώπης, Ματίγια, Ντιγκινί (76′ Ναζλίδης), Κολάσο (67′ Γιουνές), Γκαρσία, Γκάμα.

«Αδειοι στο πρώτο»

Στην καθίζηση που έκανε στην απόδοσή της η ΑΕΚ, στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της Ενωσης τόνισε πως η ομάδα του έμοιαζε… άδεια μετά το γκολ του Μπογέ και λίγο έλειψε αυτό να της κοστίσει. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο είχε την εικόνα που έπρεπε, με τον εβρίτη τεχνικό να δηλώνει ικανοποιημένος για το γεγονός πως οι παίκτες του κυνήγησαν κι άλλα γκολ, χωρίς να δείξουν τη διάθεση να συμβιβαστούν με το ευρύ προβάδισμα που είχαν ήδη πετύχει.

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε την εικόνα που είχε το γήπεδο. Αδεια ομάδα, χωρίς όρεξη, δεν πιέσαμε, αφήσαμε πολλές φορές την μπάλα να μπει. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε, ήμασταν πολύ καλύτεροι και κάναμε ένα μεγάλο σκορ. Αυτό που κρατάω είναι η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμα και με το σκορ στο 4-0 κυνηγήσαμε κι άλλα τέρματα και δεν κατεβάσαμε στροφές» είπε αρχικά ο Ουζουνίδης, ενώ αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη των Πόνσε, Μπογέ, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην ποιότητα των δύο αργεντινών άσων, από τους οποίους περιμένει ακόμα περισσότερα στην πορεία.

«Τα δύο παιδιά είναι παίκτες που αποκτήσαμε για να κάνουν τη διαφορά και είναι ικανοί να το πετύχουν αυτό. Εχουν πολλή ποιότητα ως ποδοσφαιριστές και το έβγαλαν αυτό στο παιχνίδι τους. Οσο περνά ο καιρός θα είναι όλο και καλύτεροι και σίγουρα περιμένουμε όλοι πολλά τόσο από τον Πόνσε όσο και από τον Μπογέ» δήλωσε ο τεχνικός του Δικεφάλου.

Ερέρα: «Πληρώσαμε τα λάθη»

Στον τρόπο με τον οποίο δέχθηκε τα δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο μέρος αναφέρθηκε ο Πάκο Ερέρα στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, με τον τεχνικό του Αρη να σημειώνει πως η ομάδα του πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη της στα μετόπισθεν, χάνοντας επί της ουσίας το ματς από αυτές τις φάσεις.

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε αρκετά καλά, όπως συνηθίζουμε. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν αγνώριστοι. Με προβληματίζει πολύ ότι αμυντικά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στους άλλους αγώνες, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Ειδικά στις φάσεις των δύο γκολ που δεχτήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο η λειτουργία μας ήταν κάκιστη» είπε ο Ερέρα.