Ηγρήγορη αντίδραση ενός μέλους της παραγωγής του BT Sport έσωσε από τον θάνατο την παλιά δόξα της Τότεναμ και της Εθνικής Αγγλίας Γκλεν Χοντλ.

Ανήμερα τα 61α γενέθλιά του ο Χοντλ υπέστη έμφραγμα και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν στο στούντιο του BT Sport στο Λονδίνο για να σχολιάσει ποδοσφαιρικούς αγώνες. Πηγή κοντά στην οικογένειά του ανέφερε πως ο Χοντλ έφτασε κοντά στον θάνατο και σώθηκε από τη γρήγορη αντίδραση ενός εργαζομένου του BT Sport που γνώριζε πώς να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή. Ο εκπρόσωπος του Χοντλ δήλωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά αντιδρά καλά στην αγωγή που του χορηγείται στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε.

Ο Χοντλ είναι τακτικός σχολιαστής και βρέθηκε στο στούντιο του Λονδίνου για να μιλήσει για τον αγώνα της Μπράιτον με τη Γουλβς στο σόου του Ρόμπι Σάβατζ.

«Ηταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου σήμερα. Οι σκέψεις και προσευχές μου είναι με τον Γκλεν και την οικογένειά του» έγραψε στα social media ο Σάβατζ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλος της παραγωγής Σάιμον Ντάνιελς που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον Χοντλ και του έδωσε το φιλί της ζωής. «Το μόνο που έκανα ήταν να του δώσω την ευκαιρία να παλέψει. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του» σχολίασε ο Ντάνιελς. Στην είδηση της κατάρρευσης του Χοντλ ήταν άμεση η αντίδραση των πρώην συμπαικτών του στα social media. Ο Αργεντινός Οσβάλντο Αρντίλες έγραψε: «Γίνε γρήγορα καλά! Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σου και με την οικογένειά σου». Ο άλλοτε σπουδαίος πορτιέρο Ρέι Κλέμενς τον παροτρύνει να μείνει δυνατός.

Η καριέρα του

Ο Χοντλ έκανε σπουδαία καριέρα με την Τότεναμ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο UEFA, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε με τις Μονακό, Σουίντον και Τσέλσι. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές της γενιάς του. Οταν έγινε παίκτης – μάνατζερ της Σουίντον την ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ το 1993 και στη συνέχεια ανέλαβε τον ίδιο ρόλο στην Τσέλσι. Θεωρείται ο άνθρωπος που έδωσε κοσμοπολίτικο αέρα στους Μπλε, γιατί ήταν αυτός που επέμενε να έρθει στο Στάμφορντ Μπριτζ ο Ριουντ Γκούλιτ. Εχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας σε 53 αγώνες και το 1998 ηγήθηκε των Λιονταριών, ως προπονητής πλέον, στο Μουντιάλ του 1998. Απολύθηκε ύστερα από δυόμισι χρόνια στον πάγκο της Εθνικής όταν δήλωσε πως οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα πληρώνουν τις αμαρτίες της προηγούμενης ζωής τους. Συνέχισε το κοουτσάρισμα στις Σάουθαμπτον, Τότεναμ και Γουλβς πριν περάσει μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και γίνει σχολιαστής.