Ηταν μια ύβρις προς τους θεούς του ποδοσφαίρου οι οποίοι τιμώρησαν ανάλογα τους ασεβείς. Τους καταδίκασαν σε μια μάταιη αναζήτηση της επιτυχίας σε δύσβατα μονοπάτια, σε τρικυμισμένες θάλασσες και σε ψηλές κορφές. Ηταν μια προσβολή απέναντι στον κοινό νου που η εκ των υστέρων απολογητική προσπάθεια βρίσκει κατάληξη στη μαύρη τρύπα της Νεμέσεως.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πρόσβαλε τα 451 γκολ του καλύτερου ποδοσφαιριστή που έχει πατήσει το χορτάρι του Σαντιάγο Μπερναμπέου μετά το «Ξανθό Βέλος» Αλφρέδο ντι Στέφανο.

Αμφισβήτησε την ικανότητα, την ηγετική φυσιογνωμία, το ταλέντο, την προσφορά του Κριστιάνο Ρονάλντο στον σύλλογο.

Προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον μειώσει, να μικρύνει το ποδοσφαιρικό του μέγεθος, να αποδείξει πως η Ρεάλ ήταν αυτή που έφτιαξε τον μύθο του Ρονάλντο και όχι το αντίστροφο.

Ισως οι σύμβουλοί του, ίσως η οιδηματοποιημένη οίηση, ίσως η προσπάθεια να καρπωθεί μέρος μιας δόξας που δεν του ανήκει αλλοίωσαν τη σκέψη του.

Από το Παλάτι έφυγαν 50 γκολ ετησίως και ο ηγέτης της Ρεάλ πιθανόν να σκέφτηκε πως το κενό θα καλυφθεί με ρεφενέ από τους υπόλοιπους παίκτες. Θα αρχίσουν να σκοράρουν ο Μπενζεμά, ο Μπέιλ, ο Ισκο, ο Ασένσιο. Αν κάνεις σούμα όλα τα γκολ τους, να τα, έφτασαν τα 50 του ακριβοπληρωμένου CR7.

Κι αν τον ρωτήσεις γιατί όλοι αυτοί δεν έστελναν προηγουμένως την μπάλα στα δίχτυα, κυρίως στα παιχνίδια που η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά, πιθανόν να σου απαντήσει πως δεν τους άφηνε ο Ρονάλντο γιατί απαιτούσε να τον υπηρετούν.

Υπάρχει μια κάστα στην οποία ανήκουν ποδοσφαιριστές με σπάνια χαρίσματα που εμφανίζονται μια φορά στα δέκα χρόνια και ο Πέρεθ συμπεριέλαβε και τον εαυτό του σε αυτή! Το αμάρτημα του Ισπανού έγινε ακόμα πιο βαρύ γιατί δεν προσπάθησε να υπερασπιστεί τα τείχη που άφησε ο CR7, θεωρώντας πως έτσι κι αλλιώς είναι προστατευμένα. Τη νοοτροπία του Πέρεθ την έχουν και πολλοί συνάδελφοί του στην ημεδαπή και σύντομα θα ακούσουν τις καμπάνες της «Αγια-Σοφιάς» να χτυπούν πένθιμα.