Η ομάδα της Θράκης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΠΑΣ, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 στα Πηγάδια μπαίνοντας σε τροχιά Europa League.

Aθόρυβα, αλλά όπως φαίνεται όχι τυχαία, η Ξάνθη έχει καταφέρει να αναρριχηθεί σε αυτές τις αγωνιστικές στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, διεκδικώντας βάσει αποτελεσμάτων και εικόνας με αξιώσεις μια θέση που οδηγεί στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Η ομάδα της Θράκης κατάφερε χθες να πάρει μια τεράστιας σημασίας νίκη στην έδρα της επί του ΠΑΣ, παρότι ήταν πίσω στο σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι πάλεψαν, δεν τα παράτησαν και κατάφεραν να βρουν τους τρόπους για την ανατροπή και τελικά τη νίκη με 2-1. Μια νίκη που τους δίνει αυτοπεποίθηση και φυσικά πολύτιμους βαθμούς ενόψει συνέχειας.

Το ματς για την Ξάνθη δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι Θρακιώτες είδαν τον Γέντρισεκ να αστοχεί από την άσπρη βούλα, σπαταλώντας το πέναλτι που κέρδισε ο Μπρίτο, ενώ λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 21′, ο ΠΑΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μυστακίδη.

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να βρει απάντηση σε αυτό το γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με το ματς να έχει πάει στα μέτρα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Πετράκη είχε το προβάδισμα και παράλληλα είχε περιορίσει την επιθετική δράση της Ξάνθης.

Οι Θρακιώτες όμως μπήκαν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία στην επανάληψη και με πίεση διαρκείας κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές, φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλης σημασίας νίκη με 2-1. Πρωταγωνιστής αυτής της ανατροπής για την Ξάνθη ήταν ο… μοιραίος παίκτης του πρώτου ημιχρόνου, Γέντρισεκ, που πέτυχε στο 77′ και το νικητήριο γκολ. Αφού είχε δει νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 64′ τον Μπρίτο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (56′ Καμαρά), Κοβάσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (79′ Κίκε Μπουλά), Μελισσόπουλος (45′ Κάστρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Σιόντης (87′ Γιάκος), Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Ντόλοβατς (82′ Βιντάλ), Μυστακίδης (66′ Ξύδας), Αθανασιάδης.