Μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός παρουσίαζε ένα θέμα στην άμυνα, αλλά χθες στο Αλεξάνδρειο παρά τη νίκη του επί του Αρη (68-64) στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε ένα ιδιαίτερα προβληματικό πρόσωπο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους φιλότιμους γηπεδούχους να μην παρατήσουν το παιχνίδι και ίσως αν πρόσεχαν λίγο περισσότερο τις δύο τελευταίες επιθέσεις τους να διεκδικούσαν τουλάχιστον την παράταση.

Οι επιπόλαιοι – στο δεύτερο μέρος – Πειραιώτες, που προηγήθηκαν 25-9 στο 9′ και 46-28 στο 21′, σημείωσαν μετά βίας 22 πόντους στα υπόλοιπα 19 λεπτά, δηλαδή σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Οταν η διαφορά πήγε στο +18 λες και το μυαλό των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ ταξίδεψε στη Μόσχα για το δύσκολο μεθαυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ.

Ετσι οι γηπεδούχοι με πίεση σε όλο το γήπεδο (μεγάλη δουλειά ο Φλιώνης σε αυτό το κομμάτι) και με τον Λάκι Τζόουνς να πετυχαίνει 4/4 τρίποντα σερί (συνολικά 6/11) μείωσαν στους 8 πόντους και έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους τέσσερις (62-66 στο 38′) αλλά εκεί πήρε την μπάλα ο MVP Βασίλης Σπανούλης (11 π., 6 ριμπ., 5 ασίστ) τον οποίο ξαναέβαλε στο παιχνίδι ο Μπλατ και σκόραρε αμέσως για να κρίνει ουσιαστικά τον αγώνα. Αλλο ένα καλό παιχνίδι για Ουίλιαμς-Γκος (8 π., 4 ασίστ) και Βεζένκοφ (7 π., 8 ριμπ.) ενώ ο Πρίντεζης (11 π., 6 ριμπ.) και ο Παπανικολάου (7 π., 4 ριμπ.) έδωσαν σημαντικές λύσεις, ιδιαίτερα ο πρώτος.

Ο Λάκι Τζόουνς έκανε σχεδόν τα πάντα (25 π. με 6/11 τρίποντα) αλλά δεν αρκούσε ακόμα και σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη (9 π.) και τη βοήθεια των Φλιώνη (τρομερή άμυνα και 7 π.) και Νταλό (7 π.).

Οι Δικέφαλοι

Ελληνογαλλική μονομαχία απόψε στο Τσάμπιονς Λιγκ για τους δύο Δικεφάλους πριν από τη μεταξύ τους νοκάουτ αναμέτρηση του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ βρίσκεται στη Γαλλία για την αποψινή κόντρα με την Ντιζόν (21.30, Novasports 1).

Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι θέλουν να πετύχουν την τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νίκη τους και παράλληλα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την ήττα στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα.

Παράλληλα, με ένα νέο «διπλό» έπειτα από αυτό στη Νίμπουργκ θα εδραιωθούν στην πρώτη τετράδα του ομίλου, στοχεύοντας σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη θέση πρόκρισης.

Νωρίτερα (19.30, Novasports 2) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στο Παλατάκι τη Ναντέρ και θέλει να σπάσει το ρόδι πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στον όμιλο, για να ξεκολλήσει και από την τελευταία θέση.