«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τι έχει συμβεί. Είναι κάτι που φυσικά είχα ονειρευτεί, αλλά ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα στεκόμουν σήμερα εδώ ως πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής» δήλωσε ο Λιούις Χάμιλτον λίγο μετά την κατάκτηση του πολυπόθητου, πέμπτου τίτλου του στη Formula 1, την περασμένη Κυριακή στο Γκραν Πρι του Μεξικού, εκεί όπου κλείδωσε και μαθηματικά τον νέο του τίτλο. Ο πιο ακαταμάχητος οδηγός στη Formula 1 συμπλήρωσε: «Είμαι με τη Mercedes από τα 13 μου και το συναίσθημα από κάτι τέτοιο είναι απίστευτο, μιας και ο Φάντζιο είχε κερδίσει πρωτάθλημα με τη Mercedes». O Xάμιλτον νιώθει πλέον ολοκληρωμένος όσο ποτέ. Ακόμη και πέρυσι, που είχε στεφθεί πρωταθλητής, θεώρησε ότι πρέπει να βελτιωθεί ώστε να αντιμετωπίσει τη δυναμικότερη – και πλέον ανώτερη, όπως φάνηκε και στο φετινό πρωτάθλημα – Ferrari, που κατάφερε να αφήσει στο χρονοντούλαπο τον παλιό, κακό της εαυτό.

Σεμνός

Ο πρωτοκλασάτος οδηγός της Mercedes-Benz είχε κάνει γνωστή, καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος (το οποίο έχει ακόμη δύο γκραν για να ολοκληρωθεί), την ανησυχία του για τη συνεχώς ανοδική πορεία της Ferrari, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα των μονοθεσίων της ιταλικής ομάδας, αλλά και την υπεροχή του μόνιμου αντιπάλου του, του Σεμπάστιαν Φέτελ, που έως και το πρώτο μισό του πρωταθλήματος είχε γίνει στενός κορσές στον βρετανό οδηγό της Mercedes-Benz. Ομως, πλέον, ο νεαρός (είναι ακόμη 33 ετών) πιλότος της Mercedes-Benz νιώθει περήφανος που ισοφάρισε τα πέντε πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο θρύλος των γκραν πρι, ο Αργεντινός Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Ο Φάντζιο, που ο Χάμιλτον θεωρεί πατέρα όλων των οδηγών της Formula 1, έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα στη Formula 1, τη δεκαετία του ’50, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Ferrari, Maserati, Μercedes και Alfa Romeo). Πλέον, ο Λιούις Χάμιλτον έχει έναν μόνο στόχο: να ισοφαρίσει τα επτά πρωταθλήματα του μοναδικού Μίκαελ Σουμάχερ, όντας ο κορυφαίος πιλότος σε συλλογή κυπέλλων. Πάντως, ο πιο ταλαντούχος από την πιο φρέσκια γενιά πιλότων στη Formula 1, ο Μαξ Φερστάπεν, δήλωσε ότι και αυτός θα μπορούσε να κερδίσει ένα πρωτάθλημα αν είχε το μονοθέσιο της Mercedes-Benz, σαν και αυτό που οδηγεί ο Λιούις Χάμιλτον. Ο 21χρονος νικητής του προχθεσινού γκραν πρι, που σε κάθε αγώνα αποδεικνύει πόσο μεγάλο ταλέντο έχει μέσα στις πίστες, ανέφερε ότι ο Χάμιλτον είναι ένας κορυφαίος οδηγός, ενώ θα ήθελε να του μοιάσει στο μέλλον, συμπληρώνοντας ότι θα ήθελε και αυτός έως τα 30 του χρόνια να έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα. Ο Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1 πριν από 11 χρόνια, το 2007, με τη McLaren, ενώ με την ομάδα της Mercedes-Benz τρέχει από το 2013, με την οποία έχει κατακτήσει και τα πέντε πρωταθλήματα στην καριέρα του. Η ζωή του Χάμιλτον μοιάζει με ταινία – άλλωστε πρόσφατα έχει γίνει μέρος αυτής και ντοκιμαντέρ.

Καρτ με δανεικά

Ξεκίνησε από φτωχή οικογένεια, από πρόγονους μετανάστες, μεγάλωσε στη Βρετανία, ο μπαμπάς του αγόρασε με δανεικά το πρώτο του καρτ, ενώ λατρεύει τα μπουλντόγκ, τα εξτρίμ σπορ και τα ελληνικά νησιά! Είναι ο πιο περιζήτητος γαμπρός στο μηχανοκίνητο σπορ, ενώ πρόσφατα έκλεισε ένα από τα πιο αξιοζήλευτα συμβόλαια: σαράντα εκατομμύρια ευρώ θα λάβει για τα επόμενα δύο χρόνια που θα τρέχει με τη Mercedes-Benz, ομάδα που τον προσέχει σαν τα μάτια της!